Јужна Србија Инфо

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

Пикси "Спортска личност године Ниша"Брнабић  Нишу: Убрзање рада на закону о младимаУвече могућ снег и у нижим пределима - жути метео-аларм на југоистоку земљеСутра почиње исплата 20 евра новчане помоћи државеОд данас појачана контрола саобраћаја - алкохол и психоактивне супстанцеГрад Ниш сачинио Нацрт буџета - јавна расправа о буџету за 2020., предлози, сугестије путем мејла али и на локалној ТВБлокада и протест и у Нишу


Расправа о Нацрту одлуке о буџети Града Ниша за 2022. годину у којој су учествовали сви заинтересовани грађани и представници организација и удружења одржана је у Градској кући чије су предлоге, сугестије и примедбе саслушали градоначелница Ниша Драгана Сотировски и комплетан тим оних који се налазе на најодговорнијим градским дужностима.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Прешеву, по налогу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва у Врању, поднеће кривичну пријаву против двадесетједногодишњака из овог града, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја.
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Научно-технолошком парку у Нишу, на догађају под називом „Дијалог са младима“, да су млади препознати као важан фактор у друштву, најавивши убрзање рада на закону о младима.
Опозициони одборник у Скупштини Града Ниша Миодраг Станковић, указује на штетност загађености ваздуха.
Сачињен је Нацрт буџета Града Ниша за 2022. годину и он се већ налази на градском сајту, чиме је започета јавна расправа о најважнијем документу за идућу годину. Грађани, организације цивилног друштва, медији и сви заинтересовани моћи ће своје предлоге, примедбе, сугестије да доставе Градској управи за финансије до 7. децембра у 22.30 сати путем интернет адресе (…
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу за 4. децембар 2021. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца
Туристича организација Ниш чествује на 12. Међународном сајаму туризма и сеоског туризма у Крагујевцу. Манифестација почиње сутра 25. и траје до суботе 27. новембра, на којој ће се представити више од 50 учесника. Туристичка организација Ниш представиће, далеко познате туристичке потенцијале Ниша и околине.
Жири Секције спортских новинара Ниша одлучио је да награду „Спортска личност године Ниша“ за 2021. годину додели Драгану Стојковићу Пиксију, селектору фудбалске репрезентације Србије, а новоустановљену награду „Спортски Гран при Ниша“ Сави Ранђеловићу, ватерполо репрезентативцу Србије.
Дани словеначког филма у Нишком културном центру, одржаће се од 8. до 11. децембра у организацији НКЦ-а, Удружења “Франце Прешерн” Ниш и Друштво “Сава” из Београда.
Према најновијим подацима у Србији је коронавирус потврђен код још 1.244 особе, од тестираног 8.901 узорка.
Деведесетпетогодишња британска краљица Елизабета Друга недељама се не појављује у јавности због уганућа леђа. Њене дужности подељене су између бројних чланова куће Виндзора, којима од одласка принца Харија и Меган Маркл, популарност само расте. Да ли је на помолу пензија за најдуже владајућег монарха у историји Британије?
Јавна расправа о Нацрту одлуке о буџету Града Ниша за 2022. годину биће одржана у 12.00 сати у холу Градске куће, а не у Официрском дому како је раније најављено.
У среду је у Концертно-изложбеном простору Факултета уметности у Нишу, одржан промотивни концерт дискографског издања Инспирисани флаутом, на коме су наступили флаутисткиња Анђела Братић и пијаниста Драган Јовановић. Тим поводм, разговрали смо са Анђелом, осврнули се на почетке, васпитање, љубав..
Данашње околности широм света су у обимној мери измењене у односу на претходне године. Достава пакета и онлине поруџбине постале су део свакодневнице.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима