Јужна Србија Инфо

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

Илија Коцић, студент Економског факултета у Нишу, први допливао до Часног крстаВелики празник БогојављањеПочела са радом четврта Ковид амбуланта у НишуАмбасада Србије у Софији објавила нове услове за улазак у Бугарску35 пријављених за Богојављенско пливање на нишком базену "Чаир"Куршумлија: Ловац осумњичен да је хицима из пушке погодио мушкарца који је преминуоРИК: 59,71 одсто изашлих бирача гласало "да" – обрађено 98,79 одсто гласачких места


Илија Коцић (19), студент Економског факултета у Нишу, први је допливао до Часног крста у пливачком надметању, које је Градска општина Медијана, и ове године, организовала на отвореном базену Спортског центра „Чаир“. Илија први пут учествује на овој манифестацији и најмлађи је такмичар Богојављенског пливања.
Након судра са камионом настрадао бициклиста стар 40 година у околини Куршумлије. Он је преминуо на лицу места.
Електрификација Ниша је почела непосредно после ослободјења од Турака, када је овај град доживео препород применом тзв. Винтеровог плана и изградњом мини-хидроцентрала на Нишави. Прва "Света Петка", саграђена 1908. године, а друга - "Сићево" из 1931. године, практично су и данас у функцији, извештава РТС.
Грађани Србије су се на референдуму изјаснили са 59,71 одсто гласова у корист потврђивања Акта о промени Устава у делу који се односи на правосуђе, док је 39,26 одсто било против, показују подаци саопштени на конференцији за медије Републичке изборне комисије, добијени на основу 98,79 обрађених гласачких места.
Инфлација која је букнула у другој половини године и у новембру на годишњем нивоу достигла 7,5 одсто, заправо је за најсиромашније још већа.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу за 12. децембар 2021. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца
Када се говори о путовањима и излетима, ретко ко помисли на зимско време. Зима можда није свима најдраже доба за такве авантуре, али она свакако има својих чари и предности.
Потписивањем уговора са Јавним предузећем „Скијалишта Србије“, Општина Куршумлија добила је право на коришћење 10 бесплатних ски карата дневно у Ски центру Копаоник, за време трајања ски-сезоне 2021/2022.
Алексиначки мешовити Шуматовац је и ове године приредио својим суграђанима традиционални новогодишњи поклон концерт са гостима, овога пута са новим диригентом, Димитријем Голубовићем .
Према најновијим подацима у последња 24 сата у Србији је регистровано 12.797 случајевa заразе коронавирусом, од тестираних 29.443 узорка.
По Одлуци Градског штаба за ванредне ситуације Града Ниша, услед неповољне епидемиолошке ситуације изазване вирусом Kovid – 19, отказује се наступ певачице Анђелине Вујовић и њеног бенда, који је планиран за четвртак, 13.јануара 2022.године, у организацији Градске општине Медијана, а поводом традиционалног обележавања Православне Нове године.
Иако ће Србија од 20. јануара 2022. године поново бити у црвеној зони, држављанима Србије и члановима њихових породица биће дозвољен улазак у Бугарску под условом да ИСТОВРЕМЕНО поседују:
У среду је у Концертно-изложбеном простору Факултета уметности у Нишу, одржан промотивни концерт дискографског издања Инспирисани флаутом, на коме су наступили флаутисткиња Анђела Братић и пијаниста Драган Јовановић.
Данашње околности широм света су у обимној мери измењене у односу на претходне године. Достава пакета и онлине поруџбине постале су део свакодневнице.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима