Јужна Србија Инфо

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

...

Временска прогноза: Облачно са кишом местимичноДа ли је Шабан део наше нишке, српске, европске културе, пита Осман Балић поводом укидања Булевара Шабана Бајрамовића?Отворена пета Ликовна колонија Градске општине Медијана и Удружења уметника „Цар Константин“ из НишаНародни покрет Србије основао граски одбор - први човек у Нишу Ђорђе СтанковићМУП: Недеља превенције повреда у саобраћају - акценат на алкохолу и појасуДане руске културе у Нишу - руски класици и савремени светУклоњена бомба у нишком насељу "Стеван Синђелић" - евакуисани грађани враћају се у своје домове


Умерено до потпуно облачно, ујутру и пре подне на југу и истоку, а после подне и у осталим крајевима са кишом и пљусковима, који понегде могу бити праћени и грмљавином. Више падавина се очекује у јужним и источним крајевима Србије.
Трагичан догађај у породилишту у Врању шокирао је заједницу након смрти породиље Р. А. (1987) из околине Прешева. Иако је беба преживела и налази се у добром стању, смрт мајке изазвала је потрес у локалној заједници.
У Нишу је избила жустрија расправа међу грађанима након што је покренута иницијатива за промену имена улице која носи име по познатом певачу ромског порекла, Шабану Барјамовићу. Ова иницијатива, која је привукла пажњу јавности, изазвала је различите реакције међу становницима града.
Синоћ је формиран градски одбор Народног покрета Србије у Нишу, који ће бити вођен од стране потпредседника странке Ђорђа Станковића. Овај корак долази уз поруке против бојкота избора и са планом који обухвата десетак тачака за "темељне промене" у граду. Очекује се да ће ова иницијатива додатно обликовати политичку сцену у Нишу и пружити платформу за активно…
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца
Имате пољопривредно газдинство, које желите да унапредите, а не знате како? Дођите на информативну сесију о ИПАРД средствима у уторак, 26. марта у 13 часова у ЕУ инфо кутку Ниш (Вожда карађорђа 5) на којој можете питати све што вас занима.
Посетите мермерно шеталиште преко пута цркве Св. Преображења Господњег од 30. априла до 6. маја 2024. године и уживајте у прелепим бојама и мирисима цвећа. Ова традиционална манифестација, која се одржава од 2008. године, организује се под покровитељством Туристичке организације Сокобања и сваке године бележи велику посећеност.
Пред лето, Град Ниш и Спортски центар "Чаир" одлучили су да омогуће бесплатну употребу одређених спортских активности у Спортском центру "Чаир".
Нишки културни организује Дане руске културе у Нишу - Руски класици и савремени свет, 23. и 24. априла. Новинар и публициста Радојка Тмушић Степанов одржаће два ауторска предавања.
Са доласком пролећа и све топлијег времена, људи све чешће бораве у природи, излажући се већем ризику од убода крпеља. У овом периоду године, крпељи су активнији и присутнији, што повећава могућност сусрета са овим паразитима
Нишки клуб Истина Машина ће у петак, 12. априла, од 22 часа поново угостити новосадски "Red Hot Chili Peppers real tribute" пројекат.
Градска општина Медијана и Удружење уметника "Цар Константин" из Ниша организују пету Ликовну колонију, коja ћe трајати од 22. до 26. априла.
Екипа портала "АМ ПРЕС" и "Јужне Србије Инфо" посетила је нишко Позориште лутака баш када се обележава Светски дан позоришта за младе и децу и уочи Светског дана луткарства. Чини се, боље прилике није могло да буде, потврђује и Милица Радуловић директорка те посебно важне нишке установе културе за децу и "оне мало старије".
Палата правде у Нишу је неоспориво један од најзначајнијих архитектонских бисера у Нишу. Њена богата историја датира још из 1910. године, када је подигнута за потребе Српског начелства. Данас је ова импозантна грађевина дом Основног и Вишег суда, као и Основног и Вишег јавног тужилаштва.



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима