Јужна Србија Инфо
cirilica | latinica
Оглас је истекао или не постоји

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије

Тома Здравковић је живео као на филму: Супруга Гордана открила детаљ из његовог живота који крије велику истинуДа ли је Ниш зрео за принудну управу, питају из ГрО покрета "Доста је било"?У акцији МУП-а ухапшено 97 особа, међу њима службенице Катастра и радници Електродистрибуције из НишаАгата Кристи и њено српско пореклоТресе се светско тржиште нафте, Норвежани се повлаче из производње фосилних гориваГоре аутомобили нишких функционера: Запаљен аутомобил директору "Тржнице"Да ли сте знали да је у Прокупљу је постојала Четничка школа?


Народно позориште у Нишу обележило је данас своју крсну славу, Аранђеловдан.
Како су саопштили у ПУ Ниш, полиција је ухапсила младића Н С. (27) из Краљева, због постојања основа сумње да је извршио четири разбојништва у Нишу.
У Мердару и четири њему најближа села, надомак административног прелаза ка Подујеву, данас живи 80 људи. Школа годинама опстаје иако је у том крају све мање деце. Породице живе од пољопривреде, годинама чекајући било какав производни погон који би, како тврде, оживео тај крај. Безбедност и путеви су им, кажу, најважнији за останак у том крају.
Из покрета Доста је било у Нишу упутили су иницијативу председнику Скупштине града за хитан састанак свих одборничких група и релевантних служби и људи, везано за безбедност града, поводом катастрофалне ситуације настале паљењем аутомобила грађанима и функционерима у Нишу.
Норвешки суверени имовински фонд, који важи за највећи у свету, намерава да повуче своје инвестиције из компанија које се баве производњом нафте и гаса.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу.
На овогодишњем националном конкурсу за избор „Изузетне дестинације Европе у Србији – ЕДЕН 2017.“ стигло је укупно 28 пријава, од чега 26 важећих. Kонкурс је спровела Туристичка организација Србије, а тема избора била је „културни туризам“.
У премијерној утакмици 17. кола фудбалске Суперлиге Србије Раднички и Младост поделили су бодове у Лучанима, било је 2:2. Меч је игран у јаком темпу, био је изнад нивоа српског првенства, а на крају и једни и други имају за чим да жале.
Поводом 45 година од оснивања Академског хора Студентског културног центра Универзитета у Нишу, у среду 22. новембра у 19 часова у сали Официрског дома у Нишу биће одржан гала концерт „ХОРОВАЊЕ“ на коме ће, поред домаћина, наступити и Камерни хор Универзитета Адам Мицкиевич из Познања у Пољској, као и Гудачки оркестар Нишког симфонијског оркестра.
Интересовање грађана за бесплатне превентивне прегледе који се обављају у Општој болници и Дому здравља Лесковац је било велико и чекаонице су током викенда биле пуне од раних јутарњих часова.
У Алексинцу је, у организацији Центра за културу и ументост, на дан рођења Томе Здравковића, 20. новембра, одржан програм под називом "Сећање на Тому Здравковића".
Поводом скрнављења споменика Бакији Бакићу, чувеном врањском трубачу, саопштењем за јавност огласило се руководство града Врања.
Једна од првих ствари које научите у НАСА гласи: не пратите вести у медијима. У НАСИ су телевизори искључени.
За врањску фабрику Јумко (основана је 60-их година прошлога века као Памучни комбинат Врање) процес приватизације започет деведесетих година, није донео ништа добро. Напротив, пословање компаније кренуло је силазном путањом.