Јужна Србија Инфо

<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Укупно: 1208  |  Приказано: 41 - 50

Изложба рестаурираних предмета старих и преко 150 година

Јужна Србија Инфо 27.03.2019.
Минин креативни кутак

"Минин креативни кутак" назив је изложбе уметничких предмета декупаж техником Марине Павловић која ће бити отворена у недељу 31. марта од 20 сати у кафеу Дневна соба.

опширније

Коментара: 0

Награда Града Ниша за књижевност за децу и младе

Јужна Србија Инфо 25.03.2019.
Најбоља књига за децу и младе

Заокружујући књижевне награде које Ниш додељује, ове године ће бити додељена по трећи пут Награда Града Ниша за књижевност за децу и младе, за најбољу књигу прозе или поезије за децу, објављену на српском језику у 2018. години.

опширније

Коментара: 0

Борини књижевни дани

Јужна Србија Инфо 23.03.2019.
Борини дани

У оквиру манифестације ,,Борини књижевни дани” делегација Града Врања, представници Јавне библиотеке, позоришта, врањске Гимназије и ОШ из Тибужда, институција које носе име великана српске књижевности, као и делегације Народног музеја Врање и ученика и професора средњих школа, положили су венце и цвеће на споменик Бори Станковићу у градском парку у Врању.

опширније

Коментара: 0

Завршен 11. Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу „Једанаест осмеха за Медијану“

Јужна Србија Инфо 22.03.2019.
Почела друга деценија стиховања

Доделом награда и признања завршен је 11. Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу под називом „Једанаест осмеха за Медијану“, а за који је ове године владало чини се највеће интересовање писаца, учесника и публике. У Официрском дому у Нишу где су одржани централни програми тражило се место више.

опширније

Коментара: 0

Доделом награда завршен фестивал „Театар на раскршћу“

Белами, Јужна Србија Инфо 20.03.2019.
Сумрак богова

Први позоришни фестивал балканског културног простора „Театар на раскршћу“, у чијем знаку је претходних девет дана био Ниш, завршен је синоћ доделом награда и извођењем позоришне представе из Солуна “Сарајево 1914: Мали ми је овај гроб” (текст Биљана Србљановић, режија Танос Никас) у част награђених.

опширније

Коментара: 0

Пријем за вајара Василија Перевалова

Јужна Србија Инфо 14.03.2019.
Пријем за Василија Перевалова

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић примио је данас у Градској кући једног од најпознатијих нишких вајара Василија Перевалова. Галерија савремене ликовне уметности Ниш недавно је издала монографију овог реномираног вајара.

опширније

Коментара: 0

“Театар на раскршћу” у Народном позоришту

Јужна Србија Инфо 12.03.2019.
Театар на раскршћу

Први фестивал драме и позоришта балканског културног простора “Театар на раскршћу” отворен је у Народном позоришту у Нишу.

опширније

Коментара: 0

Светска етно дива Амира Медуњанин 14. марта у Алексинцу

Јужна Србија Инфо 11.03.2019.
Амира Медуњанин у Алексинцу

Након запажених овогодишњих наступа Николе Пејаковића Коље, Шобић трибјут бенда, трија гитара „Balkan strings“ и Боре Дугића у Алексинац долази светска етно дива, Амира Медјунанин. Центар за културу и уметност заказао је њен први концерт у Алексинцу за четвртак, 14. март.

опширније

Коментара: 0

Након више деценија, ансамбл "Коло" заиграо пред прокупачком публиком

Јужна Србија Инфо 09.03.2019.
Коло одушевио Прокупчане

После више од неколико деценија, Прокупчани су у четвртак увече, по први пут у Дому културе имали прилику да уживају у наступу Ансамбла „Коло“. Њихово прво гостовање у престоници Топлице, забележено је још пре неколико деценија, када су наступили на отвореном, у Основној школи „Никодије Стојановић Татко“.

опширније

Коментара: 0

Концерт Ансамбла „Коло“ у четвртак у Дому културе у Прокупљу

Јужна Србија Инфо 04.03.2019.
Коло игра у Прокупљу

Ансамбл „Коло“ у четвртак, 7. марта, гостује у Прокупљу, када ће у вечерњим сатима, у 19.30, наступити у Дому културе на заказаном концерту. Њихово прво гостовање у нашем граду, забележено је још пре неколико деценија, када су наступили на отвореном, у Основној школи „Никодије Стојановић Татко“.

опширније

Коментара: 0

<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Укупно: 1208  |  Приказано: 41 - 50