Јужна Србија Инфо

Новости

Новости из Јужне Србије


<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 4771  |  Приказано: 31 - 40

Посета Нишу шефа Делегације ЕУ у Србији

Јужна Србија Инфо 19.11.2019.
Сем Фабрици у Нишу

Шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији, амбасадор Сем Фабрици боравио је данас у Градској кући, где се сусрео са градоначелником Дарком Булатовићем ,а затим је уручио сертификате о спровођењу 19 пројеката који ће омогућити да се у 34 локалне самоуправе развију и унапреде географски информациони системи.

опширније

Коментара: 0

Монтажна црква у селу Ракита непожељна - постављена без благослова Епископа нишког

З.С. Јужна Србија Инфо 18.11.2019.
Монтажна црква у селу Ракита непожељна

Поводом вести о постављању „монтажне цркве“ у селу Ракита, као донацију Бугарске и текста у појединим медијима да су се приватна лица који су ту малу богомољу поставили, позвала на благослов Епископа нишког, надлежна Епархија нишка, издала је званично саопштење у коме демантује такве наводе.

опширније

Коментара: 0

Лесковац засијао љубичастом бојом у част "малим дивовима"

Јужна Србија Инфо 18.11.2019.
Љубичасто за мале дивове

Поводом Светског дана превремено рођене деце, који се обележава 17. новембра, Лесковац се и ове године придружио локалним самоуправама широм Србије које су на симболичан начин обележиле овај дан и споменик Ослободиоцима осветлио љубичастом бојом.

опширније

Коментара: 0

Вече за памћење: Прослава јубилеја 200 година Саборног храма у Нишу (ФОТО)

Јужна Србија Инфо 17.11.2019.
200 година Саборног храма

Вечерњом службом у Малом Саборном храму у Нишу и Свечаном академијом у Светосавском дому почела је централна прослава 200 година од изградње цркве Сабора Светих Архангела.

опширније

Коментара: 0

Свети Ђорђе - Ђурђиц

Јужна Србија Инфо 16.11.2019.
Ђурђиц

Ђурђиц је хришћански и народни празник који се прославља 16. новембра (3. новембра по старом календару), чиме се обележава успомена на пренос моштију Светог Ђорђа и обновљење његовог храма у ком је положено његово тело.

опширније

Коментара: 0

Новинари у разговору са владиком Арсенијем у предвечерје великог јубилеја

З.С. Јужна Србија Инфо 14.11.2019.
Новинари и владика Арсеније

Уредници, сниматељи и фотографи нишких и централних медија, данас су били гости владике Арсенија и братства Саборне цркве, а све поводом великог јубилеја, 200 година од изградње Малог храма Сабора Светих Архангела у Нишу.

опширније

Коментара: 0

Данас обележевамо Свете Козму и Данјана - Враче

Јужна Србија Инфо 14.11.2019.
Свети Врачи

Свети Козма и Дамјан су били врачеви (лекари), бесребреници и чудотворци. Браћа родом негде из Азије, од оца незнабожца и мајке хришћанке. Отац је умро још док су били деца, те их је мајка узгојила у хришћанском духу.

опширније

Коментара: 0

Будите фини: 13. новембар Светски дан љубазности

Јужна Србија Инфо 13.11.2019.
Светски дан љубазности

Дан љубазности обележава се од 13. новембра 1998. године, када је одржана конференција о љубазности у Токију, на иницијативу Светског покрета за љубазност. Тим поводом донесена је и посебна декларација о толеранцији и прихватању различитости.

опширније

Коментара: 0

Дан примирја у Великом светском рату

Јужна Србија Инфо 11.11.2019.
Дан примирја

Дан капитулације Немачке у Првом светском рату је државни празник у Републици Србији који се обележава 11. новембра. Овај датум подсећа на дан када су, 11. новембра 1918. године у железничком вагону у Компијену, силе Антанте потписале примирје са Немачком и тиме окончале Први светски рат.

опширније

Коментара: 0

На Светог Арсенија Сремца, освећен Мали Саборни храм у Нишу (ФОТО-ВИДЕО)

Јужна Србија Инфо 10.11.2019.
Освећен Мали Саборни храм

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је данас на празник Светог Арсенија Сремца, другог Архиепископа српског, Свету архијерејску Литургију и чин Великог освећења Малог Саборног храма Сабора Светих Архангела у Нишу, који ове године обележава 200 година постојања.

опширније

Коментара: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 4771  |  Приказано: 31 - 40