Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Наредних месеци креће изградња станова за безбедњаке у Нишу и Врању

rssBookmark and Share

Ниш 15.10.2018. Јужна Србија Инфо

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је данас, након састанка са председницом Владе Аном Брнабић и ресорним министрима поводом развоја пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, да ће до 1. маја у свих седам градова Србије кренути изградња тих станова.

Вучић: Наредних месеци креће изградња станова за безбедњаке у Нишу и Врању

Вучић је у свом обраћању медијима рекао, да се за субвенционисане станове пријавило укупно 23.423 припадника снага безбедности, укључујући и оне који немају адекватан смештај.

Према његовим речима, прва фаза предвиђа 8.086 стамбених јединица, чиме се трећина пријављених лица збрињава.

Већ у наредних месец дана кренућемо у изградњу у нишу и Втању. Затим следе Краљево, Крагујевац и Сремска Митровица, па Нови Сад и Београд, објаснио је он.

Председник је додао да ће до 1. маја у свих седам градова кренути изградња станова за припаднике снага безбедности, а све би требало да буде готово у 2020. години.

Према његовим речима, у Врању ће бити изграђено 486 станова, у Нишу 2.400, Новом Саду 2.051, а у Београду у првој фази 1.000 станова. 

Он је изнео податак да на решавање стамбеног питања чека 14.169 полицајаца, 7.575 припадника Војске Србије, 856 припадника БИА и њих 1.021 у Министарству правде.

Држава ће, како је нагласио, субвенционисати станове и у појединим местима ван Београда, они ће моћи да се купе за 300 до 350 евра по метру квадратном што је, како је оценио, изванредна цена. 

Председница Владе Ана Брнабић изразила је уверење да ће Србија на крају године сигурно имати привредни раст већи од четири одсто, а следеће године ће први пут бити у ситуацији да уложи више од 200 милијарди динара у капиталне инвестиције.

Важно је да имамо одрживи раст и због фискалне дисциплине, коју смо задржали од владе Александра Вучића, због чега ћемо бити у ситуацији да следеће године уложимо још више новца у капиталне инвестиције, додала је она.

Премијерка је објаснила да ће огроман део новца и даље бити улаган у путну и железничку инфраструктуру, безбедност, здравство и за развој науке и иновација. 

Вучић је такође најавио пројекат "Милијарда евра у здравствени систем Србије", договорен на данашњем састанку са премијерком, те прецизирао да ће та сума бити уложена у српско здравство у наредне три године у све типове здравствених установа. 

Око 235 милиона евра иде у опште болнице, око 430 милиона у клиничке центре, 54 додатна милиона евра намењена су Тиршовој 2, још 100 милиона у 11 клиника и око 200 милиона у домове здравља, истакао је он, додавши да ће се то уложити у 2019, 2020. и 2021. години.


#   Ниш   Крагујевац   МУП РС   Александар Вучић   здравство   Сремска Митровица   станови   Ана Брнабић   Нови Сад   седница Владе   1. мај   привредни раст   безбедносне снаге   Војска Србије
@avucic @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима