Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

3 разлога да ове зиме посетите Златибор

Bookmark and Share

20.12.2017. Никола Стојановић

Зима ускоро почиње и календарски – као да нам ових дана није било довољно јасно да нам се најхладније годишње доба опасно приближило. И док се деца радују снежним падавинама и зимским чаролијама, ми одрасли само размишљамо о томе како ћемо се загрејати и, још горе, да ли ћемо успети да уштедимо макар мало струје будући да нам је грејање укључено на најјаче.

3 разлога да ове зиме посетите Златибор

Без обзира на то да ли се осећате као дете или сте већ озбиљно загазили у свет одраслих – зими се треба радовати! Да, има и она својих мана, као и свако годишње доба, али зима ипак некако јесте идилично годишње доба које може да пружи толико забавних па чак и здравих активности! Уосталом, зар не знате да је „зимска“ шетња јако здрава за целокупан организам? Знате и то да зими, на хладном ваздуху,  вируси и бактерије немају никакве шансе да опстану? Зато је и важно редовно шетати и проветравати просторије у којима је, како смо већ споменули, грејање појачано на најјаче.

Елем. Зими се треба радовати. Ако не верујете у њену идиличност, можда сте на погрешном месту? Можда град није место где треба да уживате у зимским чаролијама, већ је то планина. Златибор, можда? Да, зашто  да не!

Зимске чаролије на најпопуларнијој планини у Србији

Златибор је дефинитивно једна од најпопуларнијих планина у Србији и то како лети, тако и зими. Лети Златибор служи као уточиште од врелог асфалта, док је зими права оаза за све љубитеље зимских спортова, нетакнуте природе, али и добре забаве. Златибор једноставно пружа све, односно, за свакога понешто, за некога све. Ако одете на  Златибор, сигурно вам неће бити досадно без обзира на то шта иначе волите да радите – да ли само да шетате по завејаним подручјима, да ли да се санкате или скијате, да ли да пијете кувано вино у омиљеном пабу. Шта год да желите – Златибор вас чека! Чак, више немате изговор „не знам како да дођем до тамо“ – не морате ви да возите завејаним путевима Србије већ једноставно у претраживачу укуцајте „комби превоз Златибор“ и пронаћи ћете решење да удобно, брзо и јефтино стигнете на жељену локацију.

Природа која оставља без даха

Већ смо споменули да Златибор осваја својом величанственом природом, тачније, очаравајућим изгледом, нарочито када је под снегом. Шетња завејаном планином неће само допринети вашем здрављу, већ ће вас опустити и учиниће да заборавите све што сте оставили за собом у граду, сав стрес, нервозу и обавезе. Време је да се 100% посветите себи, а Златибор је право место за то.

Специјалитети који греју душу

Слагали бисмо када бисмо рекли да се не радујемо Златибору и због специјалитета које ова планина нуди и по којима је надалеко и нашироко позната. Да, можете се загрејати испијајући кувано вино у омиљеном пабу, али је далеко боље испробати неке од њихових специјалитета као што је, наравно, комплет лепиња или било која врста сендвича са сиром и пршутом. Ова „посластица“ ће вас окрепити након дуге шетње и одлично вас припремити за нове авантуре на снегу.

Дакле, Златибор вас чека да баш овде проведете чаробну зиму! Одаберите најпрактичније и најједноставније решење за пут, комби превоз, и не морате да размишљате ни о чему. Само уживајте у свом одмору.
 


#   зима   планина   годишње доба   Златибор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима