Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

30.000 евра за тоалет у општини

rssBookmark and Share

Алексинац 24.06.2014. Алексинац.Нет

Општина Алексинац је добила најсавременији WC, са комплетно уграђеном санитарном опремом, као и системом за чиповани улаз у просторије WC-а.

Дејан Милошевић, начелник, фото Блиц
Дејан Милошевић, начелник, фото Блиц

Досадашње WC просторије су биле у јако лошем стању, те је била потребна што хитнија санација. Посао за извођење грађевинских радова добила је фирма Транскоп из Сврљига.

Цена свих радова износи 30.000 евра са урачунатим ПДВ-ом.

фото блиц

Посебну занимљивост око изграђеног WC-а, чини систем за чиповани улаз у WC просторије, чиме је улаз обезбеђен само радницима општинске управе. За остале постоји могућност, да се јаве портиру, и да га замоле да их уведе у WC, пошто се код дежурног портира налази резервна чип картица.

30.000 евра за општински WC

- Тоалети су били стари 40 година и нису били ни прикључени на канализациону мрежу већ на септичку јаму. Када би нам неки званичник дошао у посету и питао за тоалет, било би ме срамота. Одлуку о реновирању донели смо прошле године јер су тоалети били у таквом стању да се све распадало у њима - објашњава Станковић.

 

Алексинцу потребан јавни WC

У организацији вашара надлежне службе покушавају поставком монтажних WC кабина да реше тај проблем, али и поред тога велики број грађана негодује:

"Живим у згради изнад некадашње нишке банке, за време Петровданских вашара стално затичем људе који најнормалније врше нужду у нашем улазу. Тај се проблем годинама провлачи, и увек исто, решења нема" истиче наша суграђанка.

Међу онима који заговарају тезу о изградњи јавног WC-а, све се чешће провлачи прича да је Алексинцу јавни тоалет заиста потребан из више разлога:

"Много људи циркулише кроз Алексинац, неки због одласка у болницу, други у суд, трећи дођу из села до катастра, или општине са заврше неке послове. Најнормалније је да се некоме иде у WC, једино решење када се нађете у центру града јесте да замолите некига из неког кафића да вас пусти у тоалет." појашњава своје мишљење Милан К., мештанин села Житковац.

Алексинцу потребан јавни WC


#   Алексинац   општина   вашар   тоалет   WC  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима