Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

5 артифеката који збуњују научнике

Bookmark and Share

16.02.2018. Bebironac

Мистериозни артифекти
Мистериозни артифекти

СИЋУШНИ САТ 
Овај објекат је сат, откривен 2008. Године у оквиру гробнице из династије Минг, која је затворена 400 година. Прво се сматрало да је артифект прстен, али се испоставило да се ради о сићушном златном сату са речима исписаним Швајцарским језиком на полеђини. 

НАМПА СЛИКА 
Ова мала вешто направљена чувена слика од глине пронађена је 1889. Године од стране радника који су копали бунар у Нампи у Ајдаху. Артифект је пронажен на неких 100м дубине унутар тла испод слојева античког тла, базалта, глине и песка. 

АНТИКИТЕРИСКИ МЕХАНИЗАМ 
Овај АНТИКИТЕРА механизам, комад од кородиране бронзе неког механизма је збуинио све научнике који су га видели и испитивали. Састоји се од сложених зупчаника и механичких делова, које неби било немогуће направити без данашњих савремених алата. 

ГЛАВА ОД ТЕРАКОТЕ
Ова глава коју видите овде откривена је 1933 године у близини Мексико Ситија и позната је као глава од теракоте. Глава којој недостаје тело су направили Римљани, и она се не подудара ни са било којим другим киповима, или статуама нађеним на другим местима у Америци. 

ЛОНДОНСКИ ЧЕКИЋ 
Овај мали гвоздени чекић који се налази заглављен у комаду стене познат је као Лондонски чекић. Неки верују да је овај чекић направљен од људи који би могли употпунити слику о чевековом пореклу на зељи.

Детаљније о овим артифектима погледајте у ВИДЕУ


#   мистерије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима