Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

58. рођендан Електронског факултета

rssBookmark and Share

Ниш 01.12.2018. Јужна Србија Инфо

Електронски факултет у Нишу обележио је јуче 58 година рада и постојања.

58. рођендан Електронског факултета

Свечаној академији одржаној у амфитеатру нишке колевке електронике и напредних технологија, поред Ректора Универзитета Проф. Др Драгана Антића, Градоначелника Ниша Дарка Булатовића, чланова Сената Универзитета, Савета факултета и представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја, присуствовали суи бројни пријатељи, колеге и гости, међу којима и декани и продекани више високошколских институција из наше земље и иностранства, пре свега Бугарске, Северне Македоније и Републике Српске.

Градоначелник Булатовић, поручио је да је, великим делом захваљујући управо овом факултету и стручњацима који су се ту образовали, Ниш деценијама са поносом носио епитет Града електронике, и да је сада циљ да се тај углед поврати, и да Ниш буде поново препознатљив као центар електронике и напредних технологија.

”Град ће у том смислу, учинити све да у сарадњи са Владом и државним институцијама, помогне развој и унапређење науке у Нишу. У том циљу гради се нова Ламела Електронског факултета, изграђен је Стартап центар, а ускоро ћемо добити и Научно-технолошки парк, јер је улагање у знање, улагање у будућност и читав живот",  рекао је Градоначелник.

Данашња свечаност била је прилика да се плакетама и захвалницама изрази признање најуспешнијим студентима и наставницима за резултате у претходној години, док су златни индекси уручени некадашњим електронцима, који су факултет уписали пре тачно 50 година.


#   Ниш   Зоран Антић   Јужна Србија Инфо   Дарко Булатовић   Електронски факултет   рођендан   Универзитет у Нишу   технолошки парк
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима