Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

6 чињеница о злоупотребама дрога у ратовима

Bookmark and Share

30.12.2017. Bebironac

Некада су наркотици коришћени као помоћно средство које би војницима и становништу помогло да се осећају способнијим јачим и неустрашивим. Наравно злоупотребе ових средстава су имале застрашујуће последице у облику зависности лудила и других симптома.

Злоупотреба наркотика
Злоупотреба наркотика

ВИКИНЗИ
Викинзи неустрашиви и посебно јаки ратници били су ноћна мора и разлог за страх свима који би их сусрели. Боже спаси нас северњака, била је честа молитва становника док су Викинзи харали по северној и западној Европи и убијали, пљачкали и силовали становништво. 

ЗУЛУ РАТНИЦИ
Први већи окршај британских снага и Зулу ратника догодио се 22 јануара 1879 године. Арогантни Британци су непријатеља стамтрали неуким  невештим ратницима и стратезима са примитивним оружјем, међутим тај подцењивачки став британцима је донео срамотан и непријатан пораз. 

АМФЕТАМИН
Амфетамини су се током другог светског рата шаком и капом делили међу оружаним снагама. Појачавање будности, добро расположење, умањивање осећаја глади били су само неки од бенефита и разлога за коришћење.

ХИТЛЕР ЈЕ БИО ОЗБИЉАН ЗАВИСНИК
Теодор Морел био је Хитлеров лични доктор који је за њега спремао дневне количине наркотика и животињских екстраката. Хитлеру је давао Кастерове таблете против надимања, које су у себи садржале и стрихнин, као и хидролизоване препарате од Е,коли за пробаву. 

СПИДБОЛ И СПЕЈС ШАТЛ
Током Корејског рата Америшки војници би добијали амфетамин за одржавање будности, исто као и током Другог Светског рата. Међутим неки од војника су амфетамин мешали са локално набављеним хероином како би направили спидбол.

ЗЛОУПОТРЕБА ДЕЦЕ
Да ли постоји шта страшније од искориштавања ђеце, посебно за ратовање. Да би лакше допрли до њих и олакшали тренинг неретко се користе дроге. Које би ђецу учиниле покорнијом, да би смањиле њихов страх и  изазвали зависност. 

Детаљно о овим чињеницама можете погледати у ВИДЕУ

 

 


#   дрога   рат   историја
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима