Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

710 нових аутомобила полицијским управама широм Србије

rssBookmark and Share

18.09.2017. Јужна Србија Инфо

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је у суботу свечаној церемонији доделе на коришћење 710 нових аутомобила полицијским управама и полицијским станицама у Србији, међу којима је и ПУ Ниш. Стижу нове униформе и рачунари...

710 нових аутомобила полицијским управама широм Србије

Стефановић је нагласио да се на овај начин улаже у већу безбедност грађана јер ће полиција бити ефикаснија у раду, најавивши истовремено долазак и три нова хеликоптера поцетком 2019. године, што је прва таква набавка после пуних 40 година.

Ово је значајна испорука возила за МУП која ће се осетити у свим општинама у Србији, рекао је он и објаснио да су патролна возила намењена општој и саобраћаној полицији.

Он је рекао да је реч о првом контигенту возила, најавивши да МУП чека додатна испорука возила за жандармерију, интервентну полицију, полицијске станице. 

Саобраћајна полиција је добила возила са већим пртљажником за опрему, радаре и слично, што до сада нису имали, а у наредном периоду биће обезбеђене нове марице, патролни мотоцикли, нова ватрогасна и теренска возила, најавио је министар.

МУП је, како је рекао, формирао комисију за расходовање старих аутомобила којих има око хиљаду, а новцем од њихове продаје, биће купљени нови аутомобили. 

Стефановић је најавио и да ће полиција од следеће године имати веће плате, и подсетио на то да је за редовну полицију набављено преко 20. 000 униформи, да је извршена реконструкција станица, а да ће до краја године полицијске станице бити опремање новим рачунарима.


#   полиција   МУП РС   Небојша Стефановић   аутомобили   саобраћајна полиција   ПУ Ниш
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима