Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лубрис екстра плус о популарности нишких политичара: Новаковић најпопуларнији

rssBookmark and Share

Ниш 07.02.2014. извор: Данас

Међу првих пет најпопуларнијих политичара у Нишу тројица су социјалисти, а градоначелник Ниша Зоран Перишић из Српске напредне странке је на трећем месту, резултати су најновијег истраживања нишке Агенције за истраживање јавног мњења Лубрис екстра плус, једине те врсте јужно од Београда.

Најпопуларнији Игор Новаковић, градоначелник трећи, ф: Белами
Најпопуларнији Игор Новаковић, градоначелник трећи, ф: Белами

Према наводима Агенције, истраживање је рађено на узорку од 960 испитаника, телефонским путем, у периоду од 23. јануара до 3. фебруара. Наручилац истраживања није наведен, а саопштено је да је оно волонтерског карактера и рађено „на иницијативу политичких странака, удружења и појединаца“.

На питање: који градски функционер или руководилац јавних предузећа и установа се највише истакао у позитивном смислу, највише испитаника определило се за директора привредног друштва Југоисток Игора Новаковића, иначе председника Окружног одбора СПС (10,65 одсто). Према гласовима учесника у анкети, одмах иза њега су директор Клиничког центра Ниш Зоран Радовановић, који је и народни посланик (10,12 одсто), и градоначелник Перишић, који је и члан Председништва СНС и Градског одбора те странке (10,06).

Агенција је навела да је на четвртом месту извршни директор Дирекције за изградњу града и лидер УРС-а у Нишу Бранислав Јовановић (7,11 одсто), а на петом председник Скупштине града и члан Председништва СПС Миле Илић (6,51 одсто). Шести је Драгослав Ћирковић, са подршком од 6,45 одсто, који је у време истраживања био члан Председништва ДС, председник Градског одбора странке и шеф одборничке групе ДС у Скупштини града, али је ове седмице напустио странку и поднео оставку на све функције. На седмом месту је Душан Милисављевић, републички посланик ДС и председник Одбора за здравље и породицу Скупштине Србије (6,21 одсто).

Осми је Дарко Булатовић, председник градске општине Црвени Крст из СНС-а (5,73 одсто), а изнад пет одсто подршке имају и Милан Лапчевић, посланик из ДСС (5,12 ), Небојша Крстић, председник градске општине Медијана из УРС-а (5,10), и Срђан Савић, председник градске општине Пантелеј из СПС-а (5,06). Следи их председник градске општине Палилула Бобан Џунић (СНС), који има подршку 4,47 одсто испитаника, наводи Лубрис екстра плус.

 

Прочитајте и:
Нишлије верују актуелној власти

Коментара: 0


#   Ниш   Душан Милисављевић   Југоисток   Небојша Крстић   Зоран Радовановић   Миле Илић   Зоран Перишић   Игор Новаковић   Дарко Булатовић   Драгослав Ћирковић   Бранислав Јовановић   Милан Лапчевић   Срђан Савић   Бобан Џунић   Лубрис екстра плус   Пантелеј   градске општине
@dusanorldusan @EDJugoistok @tigerzoki @ProfdrPerisic @redinmind @DarkoBulatovic_ @DzunicBoban @LubrisExtra @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима