Јужна Србија Инфо
cirilica | latinica
Страница није пронађена

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије

Ускоро нова саобраћајница која спаја два булевара у НишуКуршумлија изабрана у топ 5 изузетних дестинација Европе у СрбијиПреко 3,5 милиона норвешких круна нађено у кеси на прелазу ПрешевоЗна ли Вучић куда иде нишки СНС, кроз "демократско" паковање већине нестручних?У селу од 50 мештана крај Куршумлије, Радовановићи чувају 400 овацаIn memoriam Иван ЈовановићНародна странка у Нишу тражи одговорност за рушење зида у новом Клиничком центру


Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима обишао је данас почетак радова на изградњи саобраћајнице која ће повезивати Булевар Николе Тесле са Булеваром 12.Фебруар.
Прошле недеље у ноћи између среде и четвртка у тучи, у једном угоститељском објекту у Трговишту, две особе су теже повређене, потврдили су у ПУ Врање.
Нишлије за закуп гробних места ЈКП “Горици” дугују чак 50 милиона динара, а ово комунално предузеће, иако у великим финансијским проблемима, нема механизам да своја потраживања наплати.
Демократска странка, Српски покрет Двери, Народна странка само су неке од политичких организација у Нишу које су медијима упутиле допис у коме осуђују вандаски чин паљења аутомобила заменика градоначелника Ниша, Милоша Банђура.
Домаћа валута не престаје да јача и јуче је средњи курс динара био 118, 8 динара за један евро. То је 0, 3 одсто више него месец дана раније и 3, 6 одсто него пре годину дана. Тренд јаког динара траје од лета и сада нема назнака да ће вредност домаће валуте да ослаби.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу.
На овогодишњем националном конкурсу за избор „Изузетне дестинације Европе у Србији – ЕДЕН 2017.“ стигло је укупно 28 пријава, од чега 26 важећих. Kонкурс је спровела Туристичка организација Србије, а тема избора била је „културни туризам“.
У премијерној утакмици 17. кола фудбалске Суперлиге Србије Раднички и Младост поделили су бодове у Лучанима, било је 2:2. Меч је игран у јаком темпу, био је изнад нивоа српског првенства, а на крају и једни и други имају за чим да жале.
У Нишу је синоћ додељена награда ”Стеван Сремац” за 2016. књижевнику из Новог Пазара Енесу Халиловићу. Ово је друга нишка књижевна награда за овог писца, пошто је 2012. добио и награду ”Бранко Миљковић” за књигу ”Песме болести и здравља”!
Поред Клиничког центра и Дома здравља, грађани ће моћи да обаве лекарске прегледе и у нишкој Војној болници у суботу 18. новембра, од 8 до 14 часова. Прегледи су бесплатни и за њих није потребна здравствена књижица.
Без имало претеривања, Зајечар ће 2. децембра бити техно престоница источне и јужне Србије!
Свечано отварање Сајма књига ће бити у среду, 22. новембра 2017. године у 18 часова.
Једна од првих ствари које научите у НАСА гласи: не пратите вести у медијима. У НАСИ су телевизори искључени.
За врањску фабрику Јумко (основана је 60-их година прошлога века као Памучни комбинат Врање) процес приватизације започет деведесетих година, није донео ништа добро. Напротив, пословање компаније кренуло је силазном путањом.