Јужна Србија Инфо

Јединствен догађај у Нишу: Све је спремно за седмо такмичење у бацању бумеранга

rssBookmark and Share

Ниш 16.05.2018. Јужна Србија Инфо

Прва техничка школа „Милутин Миланковић“ уз подршку Амбасаде Аустралије и ТШ „Прота Стеван Димитријевић“ из Алексинца, већ седму годину заредом организује такмичење у бацању бумеранга „Бум фест 7“.

Јединствен догађај у Нишу: Све је спремно за седмо такмичење у бацању бумеранга

Тридесет најбољих бацача бумеранга, који су прошли тешке квалификације надметаће се у уторак, 22. маја. 2018. за титулу седмог најбољег бацача бумеранга на Балкану. На квалификацијама је учествовало стотинак студената, ђака и младих људи, а они најбољи су се пласирали у велико финале. 

„Циљ фестивала већ седму годину јесте активна промоција спортског духа и Аустралије, као далеке и неистражене земље. Драго нам је да је наша мала и скромна манифестација постала велики догађај, на који све нишлије могу да буду поносне. Сваке године се трудимо да нешто променимо тако да вас и ове године очекује доста изненађења. БУМФест отвара нашу недељу Милутина Миланковића, у склопу које ћемо имати бројна дешавања, а све у циљу обележавања дана наше школе“, изјавила је Славица Јукић, директорка ПТШ „Милутин Миланковић“. 

И ове године се додељује званична награда феста за неговање и афирмацију спорта и спортског духа у Србији. Први лауреат ове награде је била Њ.Е. Џулија Патриша Фини, Амбасадорка Аустралије у Републици Србији, док је овогодишњи лауреат млади кик – боксер и координатор Канцеларије за младе Стеван Живковић.

Млади кик-боксер овогодишњи добитник Награде феста за неговање и афирмацију спорта!

„Прошле године смо увели награду феста, која се додељује особама за неговање и афирмацију спорта и спортског духа у Србији. Овогодишњи комитет за доделу награде који су чинили професори физичког васпитања, директорка школе и Амбасадорка Аустралије, као прошлогодишњи добитник награде донео је једногласну одлуку да овогодишњи лауреат буде Стеван Живковић, млади кик боксер“ – изјавио је Јован Милић, идејни творац и утемељивач награде, он додаје да је за награду било троје финалиста: „Стигло је доста пријава, међутим поред Стевана у ужи избор су ушли и Новак Радуловић, такође кик – боксер и Сташа Гејо, наша пењачица. Међутим, све у жирију је дирнула Стеванова тешка животна прича и сматрамо да је Стеван прави пример за младе, да и када дођу најтежи дани у животу, то није крај, већ је важна животна борба“ – закључује Јован.

Свечано отварање заказано је за 11.10х на платоу испред логора „Црвени Крст“ у Нишу. На отварању се очекује наступ дечијег хора „Чаролија“, али и пар познатих младих солиста. Химну Србије ће извести Тодор Китановић, млада звездица, док ће Аустралијску химну извести Сара Јоргачијевић. Фестивал најављују и две промо активности, а то су: Боом Фест караван, који се одржава у центру Ниша 17. и 21. маја, док ће ове године караван посетити и Парк Светог Саве и то 18.5.2018. Такође, у петак 18. маја у свечаној Сали Прве техничке школе „Милутин Миланковић“ биће пуштен и Аустралијски филм.
 „На сам дан фестивала можемо да најавимо веома занимљив садржај. Леонтинин дечији хор „Чаролија“ са преко 30 учесника ће извести прави мини концерт, а након хора очекујемо и наступ познатих нишких солиста. Такође и ове године нас очекује емисија „Зелена соба“, где ће наши ученици разговарати са учесницима такмичења. На платоу испред логора биће представљена и изложба „Милутин Миланковић“, која се одржава у склопу обележавања Дана Милутина Миланковића“ – поручује директорка школе Славица Јукић.
Фестивал „БУМФест“ у склопу кога се организује финале такмичења у бацању бумеранга, јединствено на Балкану одржава се у уторак, 22. маја. 2018. од 11.00 часова на платоу испред логора „Црвени Крст“ (Београдска 22, 18000 Ниш). Овогодишњи слоган феста је „доживи младост“.

Организатори позивају нишлије и све оне који се нађу у Нишу да посете ову манифестацију, улаз је слободан.

„Позивамо све наше суграђане да дођу. Догађај обично буде занимљив родитељима са децом, али имамо и случајева где се добро забаве и наши старији суграђани. Улаз је бесплатан и било би нам драго да што више нишлија посети овогодишњи бумфест“ – закључује директорка школе.

Фестивал организују ученици и професори Прве техничке школе „Милутин Миланковић“ уз подршку Амбасаде Аустралије, Градске општине „Црвени Крст“, Нимусица, Yумиса, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Града Ниша, ТШ „Прота Стеван Димитријевић“ из Алексинца и других спонзора. Фестивал ће свечано отворити Глен Морисон, Заменик Амбасадорке Аустралије, који ове године у Ниш доводи целу своју породицу

Коментара: 0


#   Ниш   Јован Милић   бумеранг   Сташа Гејо   Аустрија   БУМ фест   Стеван Живковић   Прота Стеван Димитријевић ТШ   Амбасада Аустралије   ПТШ Милутин Миланковић   Глен Морисон
@


 


[ Додај коментар ]