Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опозиција захтева нове изборе у Нишу на свим нивоима

rssBookmark and Share

30.04.2016. З.С. Јужна Србија Инфо

Окупљена нишка опозиција, на челу са коалицијом "Ниш мој град! – Демократска странка, СДС, НПС и ЛДП", на вечерас одржаној протестној конференцији за новинаре, испред седишта ГИК-а, затражила је понављање избора на свим нивоима.

Фото: Е.М.
Фото: Е.М.

   Представници окупљене опозиције, затражили су долазак страних посматрача, на првом месту представника из ОЕБС-а, како би испратили-обезбедили непристрасно гласање и регуларан постизборни процес.

Један од челника коалиције "Ниш мој град" и први човек Народног покрета Србије у Нишу, Бранислав Јовановић, нагласио је да се у граду на Нишави десило "чудо крађе", "Имамо сигурне доказе да је крађе било на свим нивоима, општинском, градском нивоу, па и на републичком" рекао је Јовановић и додао, да су се листићи за једне изборе (општински), убацивали у друге кутије (републички). 

Такође, један од првих људи коалиције "Ниш мој град", челник СДС-а у Нишу и кандидат за председника ГО Медијана, Драгослав Ћирковић, каже, "Не зна се ко је штампао листиће за општинске и градске изборе, нити у ком броју су стигли и одакле у Ниш, док се за републичке изборе зна да их је штамапо, Службени гласник" рекао је Ћирковић.

   У коалицији "Ниш мој град" објашњавају да су се у Нишу већ стекли услови за нове изборе на свим нивоима, "јер већ имамо понављање на општинском нивоу за 20 бирачких мета, за републички парламент на 5 бирачких места, и за ГО Медијана, на 48 бирачких места.

То је практично значи, да на изборе треба да изађе више од 50 одсто гласача и да су се управо стекли услови за расписивање нових, а уједно поништавање садашњих резултата избора" тврде из ове коалиције.

Коментара: 0


#   Драгослав Ћирковић   Бранислав Јовановић   Миодраг Станковић   Службени гласник   Ниш мој град   Коалиција Ниш мој град
@Mikica_S @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима