Јужна Србија Инфо

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава

Вучић: Могућа изолација за Београд и Ниш од петка до понедељкаСотировски; Држава наставља да шаље помоћ, министар Недимовић уручио донацију - гради се лабораторија за тестирање у НишуОстани код куће - брини о себи и другимаИма наде: Троје мртвих, 2.447 потврђених случајева COVID 19У КЦ Ниш 47 пацијента - 17 на апаратима за вештачко дисањеПреминуло још 7 пацијента, укупно 58 - 2.200 потврђених случајева COVID 19Руски стручњаци дезинфикују Ниш


Ујутру понегде слаб, приземни мраз. Током дана сунчано.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Бујановцу ухапсили су М. М. (1979) из Врања, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи и посебни случајеви фалсификовања исправе.
Троје деце је остало само у стану и већ два дана нико не може да преузме бригу о њима, јер нису тестирани на коронавирус.
Савез за Србију Ниш, позива команданта Штаба за ванредне ситуације у Нишу, да преузме одговорност у складу са функцијом коју обавља
Главни тим од 14 домаћих стручњака већ петнаестак дана прави први српски респиратор који ће се користити за лечење оболелих од вируса корона.
Фабрика у Сенти у недељу је покренула производњу квасца, који би у продавницама могао да се нађе већ у уторак или среду, најавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић, гостујући на РТС-у.
Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски представила је туристичка богатства и потенцијале југа и истока Србије на скупу на којем је презентован ИПА пројекат под називом „Повећање туристичке атрактивности Софије и Ниша“.
Најбољих 90 студената нишког Универзитета добило је ваучере за одлазак на Копаоник и ски обуку.
Народно позориште Ниш вас обавештава да је Фестивал „Театар на раскршћу“, који је требало да се одржи од 12.3. до 19.3.2020., одложен и да ће се одржати у септембру ове године.
Директорка Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" Верица Јовановић каже да су до сада тестирана 2.323 здравствена радника, да је 260 запослених у здравственом систему позитивно на коронавирус, а да се за одређени број чекају налази.
Град Лесковац добио је још једно ново обележје. На мосту код Зелене пијаце, тзв. висећем мосту, постављена је декоративна, метална конструкција на оба краја моста која поприма обличје срца.
У целој Србији је почела кампања "Остани код куће", као својеврсна медијска борба против пандемије коронавируса уз подршку многих јавних личности. "Остани код куће", не угрожавај свој, ни живот других.
Начелница Нишавског округа и чланица ГО СНС Драгана Сотировски гостовала је у емисији "Одгвоворни" на РТВ Белами
"Још једном апелујем на све вас, а све у циљу да ову непријатну ситуацију пребродимо на што безболнији начин. Ситуација у земљи није нимало наивна, па све нас, молим да је и озбиљно схватимо", упозорава др Иван Минић, постдипломац нишког Универзитета и млади научник из Ниша.