Јужна Србија Инфо

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава

До сада најгори дан за Србију – још седам преминулих од Ковида-19За 24 сата три особе преминуле од коронавируса, заражене још 44 особе, укупно 785У два одвојена случаја пронађена тела мушкaрца и жене у НишуВулин у Нишу: Ову пошаст победићемо само ако сваки становник Србије буде одлучио да је победиОстани код куће - брини о себи и другимаЖена из Ниша четврта жртва коронавируса у СрбијиИ у тешком данима хуманост на делу: Намештај за породицу Миљковић


Ујутру слаб мраз.Током дана облачно и хладно. На северу суво, у осталим крајевима местимично са снегом. Више падавина очекује се на југу и истоку као и планинским пределима где ће доћи до формирања односно повећања висине снежног покривача.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, по налогу Основног јавног тужилаштва у овом граду, поднеће кривичну пријаву против двадесеттрогодишњег младића из Ниша због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда.
У времену када смо одвојени великом баријером - уједињење око једне акције звучало је као велики изазов. Испоставило се да је забринутост око пандемије у људима пробудила хуманост какву често не препознамо у нормалним условима. Ова акција заснива се на обичном комаду тканине.
С обзиром на озбиљност растуће здравствене кризе изазване врусом COVID-19, убрзано ширење инфекције и раст смртности, Савез за Србију Ниш сматра да јавни интерес налаже да командант Штаба за ванредне ситуације у граду Нишу, Дарко Булатовић, треба да се обрати грађанима Ниша и да у редовним обраћањима износи истините информације о тренутној здравственој ситуацији у…
Компанија Имлек, највећи произвођач млека и млечних производа у региону, саопштила је да услед новонастале ситуације у земљи неће смањивати откупну цену млека својим кооперантима.
Фабрика у Сенти у недељу је покренула производњу квасца, који би у продавницама могао да се нађе већ у уторак или среду, најавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић, гостујући на РТС-у.
Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски представила је туристичка богатства и потенцијале југа и истока Србије на скупу на којем је презентован ИПА пројекат под називом „Повећање туристичке атрактивности Софије и Ниша“.
Најбољих 90 студената нишког Универзитета добило је ваучере за одлазак на Копаоник и ски обуку.
Народно позориште Ниш вас обавештава да је Фестивал „Театар на раскршћу“, који је требало да се одржи од 12.3. до 19.3.2020., одложен и да ће се одржати у септембру ове године.
Грађани који имају симптоме обољевања од Covid-19 ( повишена температура, кашаљ, бол у грлу) треба да се одмах, без одлагања, упуте у посебне амбуланте домова здравља које су опредељење за пацијенте са респираторним инфекцијама и температуром.
Град Лесковац добио је још једно ново обележје. На мосту код Зелене пијаце, тзв. висећем мосту, постављена је декоративна, метална конструкција на оба краја моста која поприма обличје срца.
Влада Републике Србије донела је на данашњој седници најновије мере за спречавање ширења вируса COVID-19, међу којима је и одлука да се све мере самоизолације продуже са 14 на 28 дана, а да се викендом забрана кретања уведе од 15 часова.
Начелница Нишавског округа и чланица ГО СНС Драгана Сотировски гостовала је у емисији "Одгвоворни" на РТВ Белами
"Још једном апелујем на све вас, а све у циљу да ову непријатну ситуацију пребродимо на што безболнији начин. Ситуација у земљи није нимало наивна, па све нас, молим да је и озбиљно схватимо", упозорава др Иван Минић, постдипломац нишког Универзитета и млади научник из Ниша.