Јужна Србија Инфо

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава

Смрт испод камиона на Сувој планиниДруго вече “Музичког едиката” у знаку “славуја византијске музике”Начелник нишке полиције Виријевић: У Нишу стабилна бебедносна ситуацијаКрио шест килограма марихуане у пртљажнику "пежоа"Ниш светска престоница хорске духовне музике: Почео "Музички едикт"Јуче отворен аква-парк у ДољевцуМладић из Ниша нестао у Крајковачком језеру крај Мерошине


Променљиво облачно, местимично са кишом или пљусковима са грмљавином, интензивнијим у централним и јужним крајевима земље где се очекују веће количине падавина у кратком временском року (20 до 30 литара), појава града и олујни ветар. Јутарња температура од 15 до 20, највиша од 25 до 30 степени
Како су потврдили у ПУ Пирот, Нишлија В.Д. (1957) погинуо је јутрос на обронцима Суве планине, у атару села Космовац, након што се се преврнуо камион са дрвима, због, како сумњају клизавог пута.
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић. потписао је данас уговоре са интерно расељеним лицима,који је заснован на закљученом уговору између Града Ниша и Комесаријата за избеглице, а у оквиру пројекта
Због тога што дневни ред седнице Скупштине града није допуњен предлозма Нишке иницијативе и одборничке групе “Ниш мој град”, а које је подржала и одборничка група Демократске странке, нишка опозицја напустила је данашње заседање.
Национална коалција за децентрализацију (НКД) објавила је податке о пословању нишког аеродрома који показују нижу просечну плату запослених, губитке и веће накнаде за чланове Надзорног одбора. В.Д директора Аеродрома Душан Кнежевић не пориче изнете бројке, али им даје другачије тумачење, према којем пословање није тако лоше као што НКД наводи.
За све регистроване субјекте који се баве пољопривредом на територији Града Ниша, отворен је конкурс за субвенционисану набавку нове опреме и пољопривредне механизације.
Свечаним дефилеом мажореткиња синоћ је отворен Лесковачки летњи фестивал, 19. по реду. Овогодишњи фестивал отворила је заменица градоначелника Лесковца др Јасмина Ранђеловић окарактерисавши чувено „Лесковачки лето“ лепим начином да се обележи почетак овог годишњег доба и почетак распуста.
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић,градски већник Бранислав Качар и директор ТОН-а Урош Парлић дочекали су данас испред Градске куће учеснице „Кошаркашког марша” којим се одбројава 10 дана до почетка Европског првенства за кошаркашице у Србији.
Друго фестивалско вече Шестог Међународног фестивала духовне музике „Музички едикт“ одржано је у Саборном храму Силаска Светог Духа на апостоле у Нишу. Као звезда вечери, наступио је архимандрит Никодимос Кабарнос, појац византијске духовне музике из Атине
Скупштинском Одбору за здравље и породицу стигла је представка доктора Ивана Николића из Београда који тражи да се законом забрани употреба роштиља на угаљ у регистрованим угоститељским објектима и да се они замене електричним или роштиљем на гас, због све чешће појаве тумора дебелог црева.
Град Лесковац ове године први пут учествује у такмичењу „Србија у ритму Европе“ и представља се композицијом певача Loic Nottet из Белгије „Rhythm inside“. Такмичење се одржава у суботу 22. јуна 2019. године у 12 часова и директно ће се преносити на Првој телевизији.
Вечерас на трећој вечери, VI Међународног фестивала хорске духовне музике у Светосваском дому, наступиће шест хорских анасамбала.
Београд и Скопље ће новим Коридором преко Ниша бити удаљени три и по сата вожње.
У јавности се често прича о онима који мењају странке и обично их напуштају када падну са власти. Тако се говори да је Татјана Војтеховски била активни члан ЈУЛ-а. Она каже нисам, а у изјави Синише Вучинића, високог функционера ЈУЛ-а стоји, сасвим нешто друго.