Јужна Србија Инфо

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава

Удес код Ниша: Повређена жена и четири дететаСкоро 90 хиљада шверцованих евра откривено на ПрешевуБулатовић: Град има паре, покренуће иницијативу за отплату дугова грађана за комуналије на 5 до 10 годинаМешовити дечји хор из Грузије наступа у НишуИсплата пензија у Нишу се обавља неометаноДани поста: На пијаци већа понуда боба, пасуља, ораха, рибе, туршијеВозачи опрез: У Нишу и целој земљи акција појачане контроле саобраћаја и вожње под дејством алкохола


Градоначелник Дарко Булатовић примио је данас у Градској кући Њ. Е. Сејф Алах Реџиба, Амбасадора Туниске Републике у Србији. У разговору је оцењено да неоспорно добре и пријатељске односе два народа који су нераскидиво повезани још из времена Првог светског рата треба искористити и пренети и на боље пословне односе у садашњости.
Како су потврдили у ПУ Ниш, у удесу који се догодио синоћ око 21 сат, код насеља Доња Врежина. повређена су четири детета и жена која је управљала колима, када је, како кажу у полицији, код Доње Врежине ударила у заштитну ограду за животиње.
На подручју Србије све је више уговорених малолетничких бракова међу ромском популацијом.
Председник Грдаског одбора Демокртске странке у Нишу Миодраг Станковић, упутио је отворено писмо градоначелнику Дарку Булатовићу.
Влада Србије уредбом је утврдила критеријуме по којима ће се одређивати активности које негативно утичу на животну средину и наплаћивати накнада правним лицима, предузетницима и физичким лицима – власницима стамбених јединица.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу за 8. децембар 2019. године. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца.
И ове године по угледу на европске градове, за новогодишње празнике, код споменика Сремцу и Калчи, одржаће се туристичка, музичка, изложбено-продајна, креативна манифестација, овај пут под називом "Новогодишњи фестивал НИШ У СРЦУ - БазАрт".
Пољопривредна школа добила је, заслугом ученичког парламента Пољопривредне школе, а преко пројката конкурса „Активирај се“, школску Медијатеку као и учионицу за физичко васпитање.
Уредништво часописа ГРАДИНА представиће број 89, у петак, 13. децембра 2019. Године, у Галерији НКЦ-а, у 12 сати.
По стопи обољевања од рака дојке, Србија се налази у средњем ризику, док је по стопи смртности на другом месту у Европи, напомињу онколози.
Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и Небојша Коцић, директор Туристичке организације Лесковац су одржали конференцију за медије на којој су најавили новогодишњи концерт који ће одржати популарни певач Жељко Васић.
Хаварија на магистралном делу делу топловода, на грејном подручју топлане „Криви вир”, у улици Војводе Мишића, санирана, тако да је у току нормализација испоруке топлотне енергије корисницима.
Чланица Главног одбора СНС и начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски каже да је за годину и по дана проведених на челу Округа, кроз званичне пријеме, разговарала са око 1.000 људи, не рачунајући оне који свакодневно долазе за помоћ, информације или препоруку.
Ових дана је у алексиначком водоводу примећена концентрација дихидроген моноксида, већа од уобичајене. Надлежни поручују да је вода исправна за пиће