Јужна Србија Инфо

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава

Први лет "Ер Србије" из Ниша - "Горан Бреговић" слетео у НишМакедонац шверцовао цигарете у погонском делу аутомобилаВелики губитак за телевизијско новинарство и српски језик, преминула Данка НововићЖена из Лесковца умрла од уједа стршљена док је простирала вешКо је у Нишу успешнији - Вучић или Булатовић?"Златне руке сокобањске"Ставрос, Аспровалта и Врасна без невремена - мирно и безбедно


У Градској кући градоначелник Ниша Дарко Булатовић и менаџер немачке организације “Хелп” за економски развој Маша Бубањ потписали су нови уговор о сарадњи на пројекту „Подршка социо-економској стабилности у региону Западног Балкана 2019-2020“ финансираног у оквиру „Немачке развојне сарадње“.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су Е. Д. (2000) из Ниша, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела разбојништво, разбојништво у покушају и тешка крађа у покушају.
У част најпознатијег српског фрулаша Саве Јеремића, у Ражњу се већ двадесет година одржава сабор фрулаша. Од овде године, Ражањ у време сабора има још једну манифестацију посвећену припремању јела у црепуљи. Мало место у близини Алексинца, у недељу је било центар добре музике и доброг залогаја.
Челници Демократске странке и Савеза за Србију након посете дечјем одмаралишту "Дивљана" изразили забринутост за опстанак те установе и запослених.
Министарка и представници министарства саобраћаја је од среде до суботе боравити на градилишту на источном краку Коридора 10
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу за 14. јул 2019. године. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца.
Велики број новинара, данас је имао прилику да разгледа културно-историјске објекте кроз прву, промотиву туру туристичким-панорамским аутобусом. Новинари из угла туриста прошли су градску туру од центра града Ниша, пут логора "Црвени крст", преко Булевара "Немањића", до Нишке Бање и назад.
У Бабушници је у току фудбалски камп за децу, који води прослављени фудбалер Алберт Нађ. Камп је бесплатан, а деца имају прилику да науче основе фудбала и да корисно проведу слободно време.
Гала концертом у Дому војске у Врању завршен је пети Међународни летњи камп за уметничку игру "Summer Dance camp" Врање 2019. Концерт је био прилика да декан Факултета за инжењерски менаџмент, проф. др Владимир Томашевић, уручи плакете и захвалнице појединцима и колективима.
Јединице интензивне неге Клинике за дечије интерне болести КЦ Ниш у којима су смештени најмлађи пацијенти са југа и југоистока земље су опремљене десет најсавременијих монитора за неинвазивна мерења и праћења животних функција код новорођених беба.
Најпознатији светски хуманитарац оснивач "Live Aid-a", ирски музичар сер Боб Гелдоф, наступиће са својим саставом на затварању овогодишњег Нишвила – у недељу 11. августа, што ће бити његов први наступ у Србији.
Због извођења радова на рехабилитацији коловоза у улици Косовке девојке (од улице Пантелејска до улице Друге пролетерске бригаде) у периоду од 15.7.2019.год. до 15.8.2019.год. доћи ће до потпуне обустава саобраћаја на делу поменуте улице.
Београд и Скопље ће новим Коридором преко Ниша бити удаљени три и по сата вожње.
Судећи по објави на званичној Фејсбук страници актуелног градоначелника Ниша Дарка Булатовића одговор на ово питање, на први поглед, није тешко дати.