Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Sedam poslanika iz Niša u srpskom parlamanetu - da li su pojedini nezadovoljni?!Preminuo stariji pacijent koji je pretukao medicinsku sestru u niškoj kovid-bolniciKonstituisana Skupština - potvrđeni mandati, poslanici položili zakletvuPreminula Aneta Radivojević dugogodišnji direktor niške TV 5, jedan od urednika i direktoraTV PrvaNa predlog rukovodstva Opšte bolnice, proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine AleksinacDimitar Canev novi generalnom konzulu Republike Bugarske u NišuMihajlovićeva: Brzim vozom od Niša do Beograda 200 kilmetara na sat


Pretežno sunčano i toplo. Vetar slab do umeren,u košavskom području povremeno i jak, jugoistočni.
U Kliničkom centru Niš, u četvrtak 30. jula, došlo je do incidenta između pacijenta (82) i medicinske sestre, prenosi RTS. S.K. je danas premino i pored napora zdravstvenih radnika.
U noći između 2. i 3. avgusta 1944, oko 3.000 muškaraca, žena i dece Roma ubijeno je u gasnim komorama u "Porodičnom kampu za Cigane‘ u Aušvicu“, podsećaju iz Lige Roma - Stalna konferncija romskih udruženja (SKRUG). Rezolucijom Evropskog parlamenta koja je usvojena 15. aprila 2015. godine, 2. avgust je zvanično proglašen Danom sećanja na romske žrtve holokausta.
U Skupštini Srbije, Nišlije će predstavljati sedam poslanika, šestoro iz Srpske napredne stranke i jedan iz PUPS-a.
"Rajan er", evropska avio-kompanija broj jedan, u nedelju 2. avgusta obnovila je letove iz Niša ka Berlinu, posle 4 meseca pause prouzrokovane pandemijom virusa KOVID-19. Berlin je tako prva linija te kompanije koja se realizuje u letnjem redu letenja.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 2. avgust 2020. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Sinoć je u posebnom režimu zbog korone virusa, u Stvarosu glavnom gradu opštine Volvi služena večernja služba i održana gradska litija povodom današnjeg praznika Svete Paraskeve, zaštitnice grad Stavros (Slava opštine Volvi). Meštani kažu ništa nije isto bez srpskih prijatelja.
Prema rečima profesora dr Mirsada Nurkića, prodekana za nastavu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, prvi upisni rok je i pored teške situacije vezano za pandemiju virusa korona, protekao očekivano dobro.
Danas je u Beogradu u 84. godini umrla Darinka Matić Marović, poznati horski dirigent, prva žena dekan Fakulteta muzičke umetnosti i prva žena rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu.
U Republici Srbiji je do 15 časova 03. avgusta 2020. godine registrovano ukupno 26.451 potvrđeni slučaj COVID 19.
Niški džez festival "Nišvil" održaće se od 7. do 16. avgusta, dok će glavni festivalski program program biti od 13. do 16. avgusta.
U Skupštini Srbije su potvrđeni mandati novih narodnih poslanika koji su položili zakletvu, čime je zvanično konstituisan novi saziv parlamenta. Zasedanje je održano uz mere zaštite zbog koronavirusa. Ispred parlamenta protest.
U toku prijemnog ispita i velikog odziva mladih, u nizu lepih vesti koje stižu sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, ovih je dana stigla još jedna. Docent dr Zoran Milanović objavio je rad u najprestižnijem časopisu iz oblasti sportskih nauka.
Ideja o pokretanju sopstvenog biznisa u Srbiji kod mnogih je postojana. Čovek koji sanja o tome da u maloj i siromašnijoj sredini ostvari prihode od kojih može solidno da živi, ne može a da se ne zapita kako ideju da sprovede u delo.{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}