Južna Srbija Info
cirilica | latinica

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Uhapšena jer je vozila partnera 50 metara na haubiUskoro: Netaknuta lepota sela Brezovica iznad VlasotincaNastradao vozač kod Prokuplja, udarivši u betonsku ograduNikola Kostić iz „Tasine“ škole pobednik u slaganju Rubikove kockeSvi u Vlasotince na "Fungi safari"Prokuplje: Prodajom čepova do belih štapovaTuga juga: Prosečna zarada u Trgovištu oko 25.000 dinara


Izbor zamenika načelnika gradske Uprave nije uspeo. Razlog je činjenica da su dva od četiri kandidata dobila istu ocenu, a u međuvremenu je i istekao rok za donošenje konačne odluke.
24. maja 2017. godine, na graničnom prelazu Gradina u ranim jutarnjim časovima za kontrolu je prijavljen kamion kojim je upravljao 50-godišnji makedonski državljanin, prevozeći robu iz Turske u Bosnu i Hercegovinu. Detaljnim pregledom otkriveno je da se u tovaru nalazi i…
– Gradska opština Medijana organizovala je letovanje za 200 penzionera sa svoje teritorije na Grčkom ostrvu Evia u mestu Pefki. U petak su krenuli na put, a ispratio ih je predsednik opštine Milan Krstić.
Gradski odbor SPO Niš pruža punu podršku predsedniku Srpskog pokreta obnove Vuku Draškoviću, navodi se u delu saoštenja dostavljenom medijima.
Prosečna neto zarada u aprilu iznosila je 49.635 dinara. U odnosu na predhodni mesec, statističari su izračunali da je zarada bila realno veća za 3,1 posto. I u aprilu, najveće zarede imali su zaposleni u Surčinu, a opštine Pčinjskog okruga su i dalje u donjem delu tabele gde je…
Nepovoljne vremenske prilike u aprilu ostavile su traga i u kuršumlijskom podkopaoničkom selu Sagonjevu, poznatom po proizvodnji jagodastog voća. Pojedini proizvođači, zasade malina, na najavu meteorologa, prekrivali su agrilom i zaštitili ih od mraza. Oni očekuju tek…
U nedelju 28. maja u organizaciji Mikološkog društva "Jug" iz Vlasotinca, održaće se tradicionalni Fungi safari.
Na terenima Medicinske i Hemijsko- tehnološke škole u Vranju, juče su svečano otvorene Sportske igre mladih. Nenad Đorđević, gradski većnik za omladinu i sport rekao je da će se danas u Vranju takmičiti oko 1.000 dece u 12 sportskih disciplina.
Članovi Crkveno folklornog ansambla "Branko" su kao predstavnici Eparhije Niške i Grada Niša učestvovali na Litiji povodom krsne slave grada Beograda.
Institut Niška Banja dvadest i šesti put je domaćin simpozijuma iz oblasti kardiologije.
Gradska opština Medijana sutra 30. maja 2017.godine, organizuje veliku Medijana matura žurku, druženje malih i velikih maturanata.
Volonteri Nišvila ove godine slave osmi rođendan, a festival već osmu godinu održava status festivala džeza i volontera. Kroz volonterski program festivala do sada je prošlo oko 2500 volontera, počev od 2010. godine.
Pokret koji u nedelju formira, nekadašnji ombudsman i predsednički kandidat Saša Janković biće “nevladino i neprofitno udruženje koje se osniva radi ostvarivanja ciljeva u oblasti države i društva”, piše na početku nacrta Statuta u koji je Insajder imao uvid i objavio na…
Slučaj (ne)legalnog izbora direktora Doma učenika u Nišu i pokušaja bivšeg uzbunjivača Vesne Ljubenković iz te ustanove, da ukaže na probleme, nije jedini koji je probio sve zakonske granice i medijsku pažnju.