Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Mladić poginuo nakon udarca voza u traktorsku prikolicuNiški odbornici odlučili, niški aerodrom prelazi u vlasništvo državeMiloša Boškovića i Mladena Jovanovića obezbeđenje sprečilo da uđu na zasedanje SG NišaDonacija američke vojske Klinici za kardiohirurgijuIzabrano najlepše dvorište, balkon i dvorište stambene zgradeDa se pomogne ugroženima: Obilazak i sagledavanje stanja na terenu, nakon velikih poplava u aleksinačkom krajuProkuplje i zvanično postalo grad


U Srbiji u subotu nakon oblačnog i hladno jutrag jutra, razvedravanje. Minimalna temperatura od 8 do 14°C, maksimalna dnevna od 18 do 23°C. U Nišu do22 stepena.
Carinici su u saradnji sa policijom 21. juna 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina, zaplenili 12.000 neprijavljenih evra i manju količinu kokaina, dok su na ulazu železničke stanice u Preševu u praznim kupeima otkrili rezani duvan bez vlasnika.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović razgovarao je danas sa rukovodstvom Škole za osnovno i srednje obrazovanje 14. oktobar o daljoj saradnji Grada i ove važne obrazovne institucije, pre svega u rešavanju problema vezanih za održavanje i sanaciju prostora i zgrade u kojoj škola radi.
Miloš Bošković bivši poslanik "Dosta je bilo" i Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, obojica predstavnici protesta ispred Inicijative "Ne damo niški aerodrom", najavili su danas, nakon odluke niških odbornika da podrže odluku Gradskog veća o stupanju Aerodroma državi, da će rešenje tražiti na sudu.
Programom lokalnog ekonomskog razvoja za 2018. godinu predviđeno je 39 miliona 362 hiljade dinara za podsticajna sredstva za mala i srednja preduzeća, kaže Mihajlo Zdravković, gradski većnik, a ovu odluku je podržalo i Gradsko veće.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 23. jun 2018. godine.
Rumunska državna televizija (TVR) koja danas boravi u Nišu, ovih dana snima dokumentarni film o Srbiji, koji ima za cilj da predstavi i upozna tamošnju javnost, pre svega o turističkim potencijalima naše zemlje.
Član Gradskog veća, resorno zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar primio je članove Planinarskog društva „Preslap“ iz Niša Nenada Stojanovića, Slobodana Vaskovića i Miroslava Dokmana koji će ovog leta učestvovati na tri planinarske ekspedicije (Elbrus-najviši vrh Evrope i Rusije 5642m, Mon Blan-najviši vrh Alpa i Francuske 4810 m, Fudži-najviši vrh Japana 3776m), kao i članove Atletskog kluba „Železničar“ koje predvodi Nemanja Tadić.
U sklopu posete Vranju, državni sekretar u Ministarstvu kuture i informisanja Tihomir Arsić obišao je sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem Narodni muzej i Muzej kuću Borisava Stankovića, koji su obuhvaćeni radovima sanacije i rekonstrukcije u okviru projekta „Vranjskom kaldrmom“.
Na niškoj Klinici za kardiohirurgiju udvostručiće se broj dnevnih operacija, zahvaljujući donaciji američke vojske u vrednosti od 400.000 evra.
Danas je u parku "Čair" nakon četiri godine pauze, održana vesela manifestacija u Nišu, "Royal Vet Pet Happening".
Danas, 23. juna, nakon četiri godine pauze, ponovo se održava vesela manifestaciju u Nišu, "Royal Vet Pet Happening".
Po oceni akademika Dejana Popovića, mogućnost za zapošljavanjem preko 20.000 ljudi u IT sektoru je fama
Traže se alternative kako za grejanje životnog i poslovnog prostora, tako i za hlađanje, a da se pritom korisnicima ponudi efikasno i ekonomično rešenje. Naučnici uspevaju da pronađu načine kako da potrošačima ponude energetski efikasne sistema grejanja, a to prepoznaju i proizvođači koji se rado upustaju u poslovne poduhvate.