Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

I nada i suze i neverica: Više hiljada kosovskih Srba u maratonskom razgovoru sa Vučićem u Lapljem Selu kod PrištineMihajlović: U martu počinje izgradnja 7.400 stanovaDvojac Radulović–Obradović mogao bi u budućnosti da podrži desničarski zapad?Kidnaperi iz Pirota uhapšeni kod Niša zbog otmice mladića iz BeogradaJonuz Musliu preminuo na lečenju TurskojGrađani sprečili prinudno iseljenje samohrane majke i njeno dvoje deceStanković: Niški aerodrom kao "milost" predsednika Srbije?!


Minimalna temperatura od -3 do 1°C, maksimalna dnevna od 2 do 6°C. U Nišu do 4 stepena.
Kako su potvrdili u MUP-u Srbije, policija je nakon prijave uhapsila kod naplatne rampe "Nais" trojicu muškaraca iz Pirota, koji su pretukli i oteli iz stana sa beogradske opštine Palilula 23-godišnjeg mladića.
Od stana koji je uzurpirala Kaćuša Jašari, posao, lekar, škola, overa dokumenata, traktor, samo su neke od stvari koje su potrebne građanima KiM, a za koje su potražili pomoć, savet, podršku od predsednika Aleksandra Vučića u Lapljem Selu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na sastanku sa Srbima u Severnoj Mitrovici razgovarano o mnogo tema, da se o nekim nisu složili, ali da im je on preneo želju i nameru Srbije da pomogne srpskom stanovništvu da "ostane i opstane" na Kosovu. Vučić je rekao da je trenutno najpotrebnije da se na Kosovu očuva mir, prenosi prištinska RTK.
Nekada najpopularnija banja u Topličkom okrugu, koja ne radi više od jedne decenije, prema najavama, uskoro će preći u nadležnost preduzeća AD "Planinka", koje uspešno posluje i stara se o Prolom i Lukovskoj banji, prenosi RTS.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu.
Konačno su Niš sa Niškom banjom na osnovu odkuke Ministarstva trgovine, turizma i telakomunikacija dobili mogućnost korišćenja turističkih vaučera i tako uvršeteni u red već poznatih destinacija čiji ugostitelji koriste ovu pogodnost, kao olakšicu domaćim turistima.
Fudbaleri Radničkog su pre sedam dana počeli pripreme za prolećni deo sezone u Superligi Srbije. Četvrto mesto i osvojenih 39 bodova tokom jeseni podgrejali su nadu Nišlija da će u junu gledati svoj klub u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a na ekipi je da u preostalih 15 kola na terenu opravda velika očekivanja ljubitelja fudbala u Nišu i na jugu Srbije.
Projekcija digitalno restaurisane verzije kultnog filma „Ko to tamo peva“, Slobodana Šijana iz 1980. godine, u okviru projekta „VIP Kinoteka“, održaće se u sredu, 24.1.2018. godine u 19 časova, u Niškom kulturnom centru.
Samo mesec dana nakon otvaranja nove zgrade Kliničkog centra Niš, jedan od najboljih neurohiruga u zemlji i regionu, načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije, prof. dr Danica Grujičić, obišla je sve Klinike i Centre u prostoru nove zgrade, koji je ocenila kao „vrhunski i svetski i kao nešto, na čemu bi mnoge bolnice na Zapadu mogle da zavide Nišu i jugu Srbije“.
Oko 10 000 Prokupčana, uglavnom mladih, sinoć je na Trgu Topličkih junaka uz hitove poznate srpske i jugoslovenske pop-grupe „Galija“, vatromet i bogato posluženje dočekalo je Pravoslavnu 2018. godinu po julijanskom kalendaru.
Vranje će od 21. do 27. januara biti u znaku tradicionalne kulturno - prosvetne i duhovne manifestacije ,,Svetosavska nedelja".
Novinar portala Južna Srbija Info imao je veliko zadovoljstvo da razgovara sa niškim kompozitorom, tekstopiscem i pevačem, Markom Stojkovićem i da "zaviri u dušu" jedne muzičke porodice, baš pred promociju nove pesme.
Prođe leto sedamnaesto. Mislimo na godinu koja neumitno iščezava. Kao i mi s njom, uostalom. A ono, nikako da sjaši, misli se na pritiske, ucene, pretnje, kojima smo neprestano izloženi. Svaka sličnost s događajima i ličnostima, čitaj ličnošću, slučajna je i zlonamerna od onih koji bi je potražili negde drugde!