Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Sofijski distributivni centar za lekove u Doljevcu - posao za 70 ljudiOdlazak dive: Preminula Milena DravićTurski "Džinsi" zapošljava još 350 radnika u Leskovcu"Malčanski berberin" ponovo iza rešetaka: proganjao žene da mu pošalju kosuUskoro Vizitorski centar kod Cerjanske pećineU Prokuplju otkriven spomenik Gvozdenom puku i održana sednica Vlade SrbijeSvečani prijem u Gradskoj kući povodom Dana oslobođenja


U Srbiji u nedelju jutro vedro i sveže, u dolinama, kotlinama, duž rečnih tokova i na visoravnima sa maglom. Minimalna temperatura od 6 do 12°C, u pojedinim kotlinama oko 2°C, maksimalna dnevna od 20 do 25°C.
Trojica radnika fabrike za preradu aluminijuma "Nisal" u Nišu su nedelju ujutru povređena i primljena u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu, potvrđeno je RTS-u u toj zdravstvenoj ustanovi.
Više od petine građana ili 22 odsto potencijalno želi da se iseli iz Srbije, pokazuje istraživanje "Zašto ljudi žele da odu iz Srbije" koje je "Srbija 21" sprovela tokom juna i jula ove godine na uzorku od hiljadu punoletnih građana.
Niški gradski odbor Socijalističke partije Srbije obeležio je 28. godišnjicu rada i postojanja.
Najveći uspeh Opštine Doljevac u ovoj godine jeste izgradnja sofijskog distributivnog centra za lekove “Sofarni”. Prostiraće se na tri i po hiljada kvadrata.
Obaveštavaju se poljoprivredni proizvođači koja imaju registrovana poljoprivredna gazdinstvana teritoriji Opštine Kuršumlija da mogu konkurisati za podsticajna sredstva iz programa podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja na području Opštine Kuršumlija za 2018 godinu u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje.
Kako je nakon obilaska radova najavio direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić, Centar za posetioce "Cerjanske pećine" biće završen do kraja godine.
Mačevalački klub u Leskovcu uz prekide postoji od 50-ih godina. Zvanično je formiran 2013. godine. Od tada članovi ovog kluba na takmičenjima ostvaruju značajne rezultate, a od prošle godine mogu se pohvaliti da u svojim redovima imaju i reprezentativce.
Big bend RTS otvoriće 13. Internacionalni susret džez muzičara Naissus džez Niš 2. novembra od 20 sati u velikoj sali Narodnog pozorišta.
Već početkom sledećeg meseca, nakon završetka renoviranja stare zgrade Klinike za hirurgiju KC Niš, sve hirurške i internističke ambulante biće smeštene u jedan obnovljen objekat.
Vokalna grupa “Konstantin” objavila je svoj prvi CD u izdanju PGP RTS-a. Na albumu koji nosi naziv “U cik zore još se peva” nalazi se 12 pesama.
Danas je i zvanično počela grejna sezona. U toku grejne sezone grejni dan traje od 6 do 22 časa. Režim rada toplotnih izvora će zavisiti isključivo od spoljne temperature vazduha, tako da u svakom trenutku u prostorijama krajnjeg kupca bude propisana temperatura od 20°C sa dozvoljenim odstupanjem od -1 do +2 °C., saopteno je iz Toplane.
Nadležnost, mogućnosti, realizacija, svakodnevni problemi građana i sugestije, bili su tema razgovora sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga, Draganom Sotirovski.
Predviđanje vremenske prognoze ne služi samo da bi dobili informacije o tome kako se treba obući, da li nositi kišobran ili ne.