Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

I nada i suze i neverica: Više hiljada kosovskih Srba u maratonskom razgovoru sa Vučićem u Lapljem Selu kod PrištineMihajlović: U martu počinje izgradnja 7.400 stanovaDvojac Radulović–Obradović mogao bi u budućnosti da podrži desničarski zapad?Kidnaperi iz Pirota uhapšeni kod Niša zbog otmice mladića iz BeogradaJonuz Musliu preminuo na lečenju TurskojGrađani sprečili prinudno iseljenje samohrane majke i njeno dvoje deceStanković: Niški aerodrom kao "milost" predsednika Srbije?!


Lokacije na kojima mogu da se grade stanovi za pripadnike vojske i policije već su pripremljene i 7.400 stanova može da počne da se gradi u drugom i trećem kvartalu ove godine, izjavila je juče potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.
Kako su potvrdili u MUP-u Srbije, policija je nakon prijave uhapsila kod naplatne rampe "Nais" trojicu muškaraca iz Pirota, koji su pretukli i oteli iz stana sa beogradske opštine Palilula 23-godišnjeg mladića.
Od stana koji je uzurpirala Kaćuša Jašari, posao, lekar, škola, overa dokumenata, traktor, samo su neke od stvari koje su potrebne građanima KiM, a za koje su potražili pomoć, savet, podršku od predsednika Aleksandra Vučića u Lapljem Selu.
DJB i Dveri dogovorili su zajednički izlazak na lokalne izbore u Beogradu i Boru na listi čiji je naziv “Da ovi odu, a da se oni ne vrate“, a upravo ta kombinaciju Boška Obradovića oličenog kao predsednika i Saše Obradovića na mestu premijera postaje sve više zanimljiva pojedinim političarima sa zapada.
Nekada najpopularnija banja u Topličkom okrugu, koja ne radi više od jedne decenije, prema najavama, uskoro će preći u nadležnost preduzeća AD "Planinka", koje uspešno posluje i stara se o Prolom i Lukovskoj banji, prenosi RTS.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu.
U Domu kulture Grdelica na Bogojavljenje, održana je „Pihtijada“
Fudbaleri Radničkog su pre sedam dana počeli pripreme za prolećni deo sezone u Superligi Srbije. Četvrto mesto i osvojenih 39 bodova tokom jeseni podgrejali su nadu Nišlija da će u junu gledati svoj klub u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a na ekipi je da u preostalih 15 kola na terenu opravda velika očekivanja ljubitelja fudbala u Nišu i na jugu Srbije.
Projekcija digitalno restaurisane verzije kultnog filma „Ko to tamo peva“, Slobodana Šijana iz 1980. godine, u okviru projekta „VIP Kinoteka“, održaće se u sredu, 24.1.2018. godine u 19 časova, u Niškom kulturnom centru.
Samo mesec dana nakon otvaranja nove zgrade Kliničkog centra Niš, jedan od najboljih neurohiruga u zemlji i regionu, načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije, prof. dr Danica Grujičić, obišla je sve Klinike i Centre u prostoru nove zgrade, koji je ocenila kao „vrhunski i svetski i kao nešto, na čemu bi mnoge bolnice na Zapadu mogle da zavide Nišu i jugu Srbije“.
Oko 10 000 Prokupčana, uglavnom mladih, sinoć je na Trgu Topličkih junaka uz hitove poznate srpske i jugoslovenske pop-grupe „Galija“, vatromet i bogato posluženje dočekalo je Pravoslavnu 2018. godinu po julijanskom kalendaru.
Jovan Krstitelj, Ivan Krstitelj ili Johanan kupač (hebrejski: יוחנן המטביל [Yohanan Ha'Matbil]), bio je jevrejski asketski propovednik iz 1. veka koji je vršio obredna kupanja na reci Jordan.
Novinar portala Južna Srbija Info imao je veliko zadovoljstvo da razgovara sa niškim kompozitorom, tekstopiscem i pevačem, Markom Stojkovićem i da "zaviri u dušu" jedne muzičke porodice, baš pred promociju nove pesme.
Prođe leto sedamnaesto. Mislimo na godinu koja neumitno iščezava. Kao i mi s njom, uostalom. A ono, nikako da sjaši, misli se na pritiske, ucene, pretnje, kojima smo neprestano izloženi. Svaka sličnost s događajima i ličnostima, čitaj ličnošću, slučajna je i zlonamerna od onih koji bi je potražili negde drugde!