Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kultura


<< < 6  7  8  9  10  11  12  13 > >>Ukupno: 1327  |  Prikazano: 81 - 90

Izložba igračaka u Narodnom muzeju Toplice - „Tata kupi mi…“

Južna Srbija Info 24.09.2019.
Tata kupi mi...

Dugo najavljivana izložba igračaka, koju je Narodni muzej Toplice, zajedno sa svojim posetiocima, pripremao gotovo celog leta, otvora se danas, a sa njom i manifestacija „Dani evropske baštine“.

opširnije

Komentara: 0

Gran pri „Živojin Žika Pavlović“ makedonskoj rediteljki Teoni Strugar Mitevskoj

Južna Srbija Info 22.09.2019.
Gran pri Teoni Strugar Mitevskoj

Glavna nagrada za najbolju režiju 12. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, Gran pri „Živojin Žika Pavlović“ pripala je makedonskoj rediteljki Teoni Strugar Mitevskoj za film „Gospod postoji, njeno ime je Petrunija“. Prema rečima žirija u sastavu Nenad Dizdarević, Vinko Brešan i Bojana Maljević, radi se o jednoglasnim odlukama za sve nagrađene.

opširnije

Komentara: 0

Diklić: Ne volim isključivost ni u poslu ni u životu

Južna Srbija Info 22.09.2019.
Bez isključivosti

Glumac Bogdan Diklić ovogodišnji je laureat nagrade „Živojin Žika Pavlović“ koju Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE dodeljuje za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu.

opširnije

Komentara: 0

Ristovski: Uspeli smo da donesemo iskrenu emociju pred publiku

Južna Srbija Info 20.09.2019.
Iskrena emocija pred publikom

Drugo veče 12. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE u četvrtak, 19. septembra, obeležili su filmovi „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“ Predraga Ličine, „Glumim, jesam“ Miroslava Mandića koji je imao premijeru u okviru festivala, „Sam Samcat“ Bobe Jelčića, kao i film „Kralj Petar Prvi“ Petra Ristovskog.

opširnije

Komentara: 0

"Ramonda serbika" u rukama Vladana Matijevića

A. Miletić 20.09.2019.
Ramonda serbika

,,RAMONDA SERBIKA“ (Ramonda sebica) nagrada koja se dodeljuje za doprinos srpskoj književnosti, koju dodeljuje Knjižnjvna kolonija Sićevo, a na osnovu odluke žirija koji su sačinjavali Zvonko Karanović (presednik žirija), Radoslav Stojanović i Velibor Petković, nagrada ,,RAMONDA SERBIKA“ za doprinos srpskoj književnosti pripala je Vladanu Matijeviću književniku iz Čačka.

opširnije

Komentara: 0

Biković na LIFFE festivalu: Ovde sam osetio potrebu publike za kvalitetnim sadržajem

Južna Srbija Info 19.09.2019.
Publika traži kvalitet

Proteklo, prvo veče 12. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE u sredu, 18. septembra obeležili su filmovi „Balkanska Međa“ Andreja Volgina i „Ti imaš noć“ čiji je autor Ivan Salatić gost festivala, dok je glumac Miloš Biković, na tribinskom programu „U krupnom planu“, razgovarao sa festivalskom publikom u Bioskopu LKC.

opširnije

Komentara: 0

Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE svečano otvoren: Dikliću nagrada "Živojin Pavlović"

Južna Srbija Info 19.09.2019.
Počeo LIFFE

Dvanaesto po redu izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE u Leskovcu počelo je večeras, u sredu 18. septembra, ceremonijom svečanog otvaranja u Narodnom pozorištu.

opširnije

Komentara: 0

Hor "Branko" nosilac umetničkog dela Svečane akademije povodom 850 godina Nemanjinih zadužbina

Z.S. Južna Srbija Info 15.09.2019.
Maestralno izvođenje NCPD Branko

Večernjim bogosluženjem u mansatiru Svetog Nikole iznad Kuršumlije i Svečanom akademijom “Nemanjina Toplica izvor srpske crkve i države” u subotu 14. septembra je počelo obeležavanje obeležavanje 850 godina zadužbina Stefana Nemanje u Toplici.

opširnije

Komentara: 0

Prva revija narodnih nošnji

Južna Srbija Info 15.09.2019.
Revija narodnih nošnji

U Nišu je proteklog vikenda održana prva revija narodnih nošnji jugoistočne Srbije. Pred publikom su prošetale devojke i momci u tradicionalnim odevnim predmetima iz Pirotskog, Svrljiškog, Jablaničkog, Bosilegradskog, Topličkog i Niškog kraja. Pojedini komadi ove odeće potiču sa početka 19. i početka 20.veka.

opširnije

Komentara: 0

Danas Centralna proslava obeležavanja 850 godina od izgradnje prvih Nemanjinih zadužbina

Južna Srbija Info 06.09.2019.
850 godina Nemanjinih zadužbina

Centralna crkvena i državna proslava 850 godina godina Nemanjinih zadužbina biće održana u hramu Svetog Nikolaja Miriklijskog čudotvorca u Kuršumliji 14. i 15. septembra 2019. godine u organizaciji SPC, Eparhije niške i lokalne samouprave.

opširnije

Komentara: 0

<< < 6  7  8  9  10  11  12  13 > >>Ukupno: 1327  |  Prikazano: 81 - 90


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}