Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Politika


12345>>>Ukupno: 2248  |  Prikazano: 1 - 10

Narodni pokret Srbije osnovao graski odbor - prvi čovek u Nišu Đorđe Stanković

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 22.04.2024.
NPS u Nišu najavljuje temeljne promene

Sinoć je formiran gradski odbor Narodnog pokreta Srbije u Nišu, koji će biti vođen od strane potpredsednika stranke Đorđa Stankovića. Ovaj korak dolazi uz poruke protiv bojkota izbora i sa planom koji obuhvata desetak tačaka za "temeljne promene" u gradu. Očekuje se da će ova inicijativa dodatno oblikovati političku scenu u Nišu i pružiti platformu za aktivno…

opširnije

Komentara: 0

Narodni pokret Srbije izlazi na lokalne izbore 2. juna

Južna Srbija Info - redakcija 21.04.2024.
NPS izlazi na izbore

Prihvatanje i trećeg zahteva opozicije uz prva dva, da svi predstojeći izbori budu održani 2. juna, rezultat je naše doslednosti, rekao je predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić u Kruševcu gde je osnovan gradski odbor te stranke.

opširnije

Komentara: 0

Predstavljen najveći mural u Nišu „Popovića park“ - uskoro blokada Mokranjčeve ulice zbog "otimanja" privatnog zemljišta

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 20.04.2024.
Lepotom, kulturom ali i blokadom protiv otimanja

Nakon dugog perioda institucionalne i vaninstitucionalne borbe za zaštitu prirodnih resursa u centru Niša, gradska vlast je promenila urbanističku namenu za terene iznad Stare ciglane, predviđajući izgradnju 2500 stanova na mestu od 3,5 hektara sportskih terena, šume i zelenila.

opširnije

Komentara: 0

Aleksić: NPS u saradnji sa koalicijom "Srbija protiv nasilja", namerava da izađe na izbore 2. juna, ali...

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 20.04.2024.
Narodni pokret Srbije izlazi na izbore?

Narodni pokret Srbije, u saradnji sa koalicijom "Srbija protiv nasilja", namerava da izađe na izbore 2. juna, ali pod uslovom ispunjenja određenih "minimalnih" zahteva koje je postavio.

opširnije

Komentara: 0

Otvaranje do sada najvećeg murala u Nišu posvećen očuvanju zelene površine

Južna Srbija Info - redakcija 19.04.2024.
Otvaranje najvećeg murala u Nišu

Događaj koji će zasigurno obogatiti kulturnu scenu grada - otvaranje najvećeg murala u Nišu. U subotu, 20. aprila u 11:30 časova, u ulici Božidara Veljkovića, iznad "Našeg terenčeta" nadomak Stare ciglane, očekuje vas otkrivanje remek-dela niškog strit art umetnika Eška Kurtića.

opširnije

Komentara: 0

Lokalni izbori u Nišu 2. juna kada i beogradski, odlučila predsednica Skupštine

Južna Srbija Info - redakcija 18.04.2024.
Lokalni izbori u Nišu 2. juna

Na konferenciji za medije, predsednica Skupštine Ana Brnabić objavila je da je prihvaćen zahtev opozicije okupljene oko koalicija "Srbija protiv nasilja" i "NADA" da se svi lokalni izbori planirani za jul i avgust održe istog dana kao i beogradski izbori - 2. juna. Ova odluka će, kako je navela, zahtevati izmenu zakona o lokalnim izborima.

opširnije

Komentara: 0

"Stan u Pobedinoj od 36 kvadrata sa 92 birača" - preformans niških građanskih i opozicionih aktivista

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 13.04.2024.
Stan u Pobedinoj od 36 kvadrata i..... birača

Danas su u Obrenovićevoj ulici, centralnoj pešačkoj zoni, građanski i politički aktivisti opozicionih stranaka u Nišu organizovali neobičan performans. Kreirali su improvizovani stan od 36 kvadrata nasred ulice, u kojem je stalo čak devedesetak ljudi.

opširnije

Komentara: 0

Predstavnici opozicije u Nišu potpisali protokol o nesaradnji sa SNS i njihovim partnerima pre i tokom lokalnih izbora

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 11.04.2024.
Niška opzicija

Danas su predstavnici opozicionih političkih stranaka, udruženja građana i aktivisti potpisali Protokol o nesaradnji sa aktuelnom vlašću SNS-a i njihovim koalicionim partnerima tokom i nakon redovnih lokalnih izbora u Nišu. Na skupu se nije pojavio nosilac grupe "Dr Dragan milić".

opširnije

Komentara: 0

Promena: „Srbija protiv nasilja” ide sutra na skupštinski kolegijum - tema lokalni izbori

Južna Srbija Info - redakcija 10.04.2024.
Deo opzicije

Koalicija „Srbija protiv nasilja” je danas održala sastanak u punom sastavu i donela odluku da prisustvuje sutrašnjem sastanku kolegijuma Narodne skupštine Republike Srbije.

opširnije

Komentara: 0

Akcija PUPS-Solidarnost i pravda Medijana povodom Svetskog dana zdravlja: Deljenje jabuka kao simbol zdravog načina života

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 08.04.2024.
Jabuka kao simbol zdravog načina života

Proteklog vikenda povodom Svetskog dana zdravlja, Opštinski odbor PUPS-Solidarnost i pravda Medijana organizovao je danas akciju u parku Svetog Save u Nišu. Aktivisti ove organizacije su prolaznicima i komšijama delili jabuke kao simbol zdravog načina života i brige o sopstvenom zdravlju.

opširnije

Komentara: 0

12345>>>Ukupno: 2248  |  Prikazano: 1 - 10


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima