Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

3 razloga da ove zime posetite Zlatibor

Bookmark and Share

20.12.2017. Nikola Stojanović

Zima uskoro počinje i kalendarski – kao da nam ovih dana nije bilo dovoljno jasno da nam se najhladnije godišnje doba opasno približilo. I dok se deca raduju snežnim padavinama i zimskim čarolijama, mi odrasli samo razmišljamo o tome kako ćemo se zagrejati i, još gore, da li ćemo uspeti da uštedimo makar malo struje budući da nam je grejanje uključeno na najjače.

3 razloga da ove zime posetite Zlatibor

Bez obzira na to da li se osećate kao dete ili ste već ozbiljno zagazili u svet odraslih – zimi se treba radovati! Da, ima i ona svojih mana, kao i svako godišnje doba, ali zima ipak nekako jeste idilično godišnje doba koje može da pruži toliko zabavnih pa čak i zdravih aktivnosti! Uostalom, zar ne znate da je „zimska“ šetnja jako zdrava za celokupan organizam? Znate i to da zimi, na hladnom vazduhu,  virusi i bakterije nemaju nikakve šanse da opstanu? Zato je i važno redovno šetati i provetravati prostorije u kojima je, kako smo već spomenuli, grejanje pojačano na najjače.

Elem. Zimi se treba radovati. Ako ne verujete u njenu idiličnost, možda ste na pogrešnom mestu? Možda grad nije mesto gde treba da uživate u zimskim čarolijama, već je to planina. Zlatibor, možda? Da, zašto  da ne!

Zimske čarolije na najpopularnijoj planini u Srbiji

Zlatibor je definitivno jedna od najpopularnijih planina u Srbiji i to kako leti, tako i zimi. Leti Zlatibor služi kao utočište od vrelog asfalta, dok je zimi prava oaza za sve ljubitelje zimskih sportova, netaknute prirode, ali i dobre zabave. Zlatibor jednostavno pruža sve, odnosno, za svakoga ponešto, za nekoga sve. Ako odete na  Zlatibor, sigurno vam neće biti dosadno bez obzira na to šta inače volite da radite – da li samo da šetate po zavejanim područjima, da li da se sankate ili skijate, da li da pijete kuvano vino u omiljenom pabu. Šta god da želite – Zlatibor vas čeka! Čak, više nemate izgovor „ne znam kako da dođem do tamo“ – ne morate vi da vozite zavejanim putevima Srbije već jednostavno u pretraživaču ukucajte „kombi prevoz Zlatibor“ i pronaći ćete rešenje da udobno, brzo i jeftino stignete na željenu lokaciju.

Priroda koja ostavlja bez daha

Već smo spomenuli da Zlatibor osvaja svojom veličanstvenom prirodom, tačnije, očaravajućim izgledom, naročito kada je pod snegom. Šetnja zavejanom planinom neće samo doprineti vašem zdravlju, već će vas opustiti i učiniće da zaboravite sve što ste ostavili za sobom u gradu, sav stres, nervozu i obaveze. Vreme je da se 100% posvetite sebi, a Zlatibor je pravo mesto za to.

Specijaliteti koji greju dušu

Slagali bismo kada bismo rekli da se ne radujemo Zlatiboru i zbog specijaliteta koje ova planina nudi i po kojima je nadaleko i naširoko poznata. Da, možete se zagrejati ispijajući kuvano vino u omiljenom pabu, ali je daleko bolje isprobati neke od njihovih specijaliteta kao što je, naravno, komplet lepinja ili bilo koja vrsta sendviča sa sirom i pršutom. Ova „poslastica“ će vas okrepiti nakon duge šetnje i odlično vas pripremiti za nove avanture na snegu.

Dakle, Zlatibor vas čeka da baš ovde provedete čarobnu zimu! Odaberite najpraktičnije i najjednostavnije rešenje za put, kombi prevoz, i ne morate da razmišljate ni o čemu. Samo uživajte u svom odmoru.
 


#   zima   planina   godišnje doba   Zlatibor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima