Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

30.000 evra za toalet u opštini

rssBookmark and Share

Aleksinac 24.06.2014. Aleksinac.Net

Opština Aleksinac je dobila najsavremeniji WC, sa kompletno ugrađenom sanitarnom opremom, kao i sistemom za čipovani ulaz u prostorije WC-a.

Dejan Milošević, načelnik, foto Blic
Dejan Milošević, načelnik, foto Blic

Dosadašnje WC prostorije su bile u jako lošem stanju, te je bila potrebna što hitnija sanacija. Posao za izvođenje građevinskih radova dobila je firma Transkop iz Svrljiga.

Cena svih radova iznosi 30.000 evra sa uračunatim PDV-om.

foto blic

Posebnu zanimljivost oko izgrađenog WC-a, čini sistem za čipovani ulaz u WC prostorije, čime je ulaz obezbeđen samo radnicima opštinske uprave. Za ostale postoji mogućnost, da se jave portiru, i da ga zamole da ih uvede u WC, pošto se kod dežurnog portira nalazi rezervna čip kartica.

30.000 evra za opštinski WC

- Toaleti su bili stari 40 godina i nisu bili ni priključeni na kanalizacionu mrežu već na septičku jamu. Kada bi nam neki zvaničnik došao u posetu i pitao za toalet, bilo bi me sramota. Odluku o renoviranju doneli smo prošle godine jer su toaleti bili u takvom stanju da se sve raspadalo u njima - objašnjava Stanković.

 

Aleksincu potreban javni WC

U organizaciji vašara nadležne službe pokušavaju postavkom montažnih WC kabina da reše taj problem, ali i pored toga veliki broj građana negoduje:

"Živim u zgradi iznad nekadašnje niške banke, za vreme Petrovdanskih vašara stalno zatičem ljude koji najnormalnije vrše nuždu u našem ulazu. Taj se problem godinama provlači, i uvek isto, rešenja nema" ističe naša sugrađanka.

Među onima koji zagovaraju tezu o izgradnji javnog WC-a, sve se češće provlači priča da je Aleksincu javni toalet zaista potreban iz više razloga:

"Mnogo ljudi cirkuliše kroz Aleksinac, neki zbog odlaska u bolnicu, drugi u sud, treći dođu iz sela do katastra, ili opštine sa završe neke poslove. Najnormalnije je da se nekome ide u WC, jedino rešenje kada se nađete u centru grada jeste da zamolite nekiga iz nekog kafića da vas pusti u toalet." pojašnjava svoje mišljenje Milan K., meštanin sela Žitkovac.

Aleksincu potreban javni WC


#   Aleksinac   opština   vašar   toalet   WC  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima