Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Milosavljević: Uskoro isplata subvencija za ratare

rssBookmark and Share

20.04.2008.


U narednih deset dana biće isplaćena sredstva po predatim zahtevima koji se odnose na subvencije za ratarsku i povrtarsku proizvodnju od 10.000 dinara po hektaru, izjavio je juče ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević tokom boravka u Aleksincu.


"Ako se uzme u obzir prošlogodišnjih 100 evra po hektaru i sadašnjih 10.000 dinara po hektaru, poljoprivrednici koji imaju registrovano gazdinstvo za desetak meseci dobili su subvencije od 220 evra po hektaru posejanih površina", rekao je on.

Milosavljević je još kazao da zbog nepotpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU poljoprivreda je uskraćena pristupu fondovima vrednim od 120 do 160 miliona evra.

Milosavljević je posetio i holding kompaniju PIK, koja je nekada bila pokretač tamošnje poljoprivredne proizvodnje i predstavljala pravi gigant na jugu Srbije u poljoprivrednoj proizvodnji, a sada je došla u situaciju da ne radi i pred stečajem.

Nakon obilaska dva najvrednija objekta u okviru holdinga, Podruma i Hladnjače, Milosavljević je sa rukovodstvom aleksinačkog poljoprivrednog kombinata dogovorio da ceo problem bude predočen resornom ministarstvu, koje bi reagovalo kako bi oživela poljoprivredno-prehrambena proizvodnja na ovom području.


#   subvencije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima