Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

58. rođendan Elektronskog fakulteta

rssBookmark and Share

Niš 01.12.2018. Južna Srbija Info

Elektronski fakultet u Nišu obeležio je juče 58 godina rada i postojanja.

58. rođendan Elektronskog fakulteta

Svečanoj akademiji održanoj u amfiteatru niške kolevke elektronike i naprednih tehnologija, pored Rektora Univerziteta Prof. Dr Dragana Antića, Gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, članova Senata Univerziteta, Saveta fakulteta i predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prisustvovali sui brojni prijatelji, kolege i gosti, među kojima i dekani i prodekani više visokoškolskih institucija iz naše zemlje i inostranstva, pre svega Bugarske, Severne Makedonije i Republike Srpske.

Gradonačelnik Bulatović, poručio je da je, velikim delom zahvaljujući upravo ovom fakultetu i stručnjacima koji su se tu obrazovali, Niš decenijama sa ponosom nosio epitet Grada elektronike, i da je sada cilj da se taj ugled povrati, i da Niš bude ponovo prepoznatljiv kao centar elektronike i naprednih tehnologija.

”Grad će u tom smislu, učiniti sve da u saradnji sa Vladom i državnim institucijama, pomogne razvoj i unapređenje nauke u Nišu. U tom cilju gradi se nova Lamela Elektronskog fakulteta, izgrađen je Startap centar, a uskoro ćemo dobiti i Naučno-tehnološki park, jer je ulaganje u znanje, ulaganje u budućnost i čitav život",  rekao je Gradonačelnik.

Današnja svečanost bila je prilika da se plaketama i zahvalnicama izrazi priznanje najuspešnijim studentima i nastavnicima za rezultate u prethodnoj godini, dok su zlatni indeksi uručeni nekadašnjim elektroncima, koji su fakultet upisali pre tačno 50 godina.


#   Niš   Zoran Antić   Južna Srbija Info   Darko Bulatović   Elektronski fakultet   rođendan   Univerzitet u Nišu   tehnološki park
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima