Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

60-tak stanova u kompleksu "Novi niš" prešlo u ruke Grada

rssBookmark and Share

Niš 10.01.2020. Južna Srbija Info

Grad Niš preuzeo je od investitora prvih 7 700 kvadratnih metara stambenog prostora u kompleksu Novi Niš.

60-tak stanova u kompleksu "Novi niš" prešlo u ruke Grada

Prvih šezdesetak stanova namenjenih vojsci, koliko je i predviđeno prvom fazom, preuzeti su i katastarski preneti  u vlasništv Grada početkom decembra, a u narednih nekoliko sedmica, nakon postupka tehničkog prijema i procedure u Republičkom geodetskom zavodu Grad će postati vlasnik i preostalih 14 000 kvadratnih metara već završenih stanova u preostalim lamelama na ovoj lokaciji.

Nakon preuzimanja kompletne površine od 21 000 kvadratnih metara stambenog prostora koliko je i predviđeno ugovorom, Grad će sve stanove predati Vojci Srbije na dalje raspolaganje.

Gradonačelnik Darko Bulatović koji je danas obišao prve tri lamele na ovoj lokaciji, rekao je da se time, posle više od devet godina, ispunjava Ugovor sa američkim investitorom Clean Earth Capital, čime se stiču uslovi da investitor može slobodno raspolagati čitavom parcelom od skoro 15 hektara na prostoru nekadašnje kasarne Bubanjski heroji za izgradnju drugih komercijalnih sadržaja predviđenih planom Novi Niš.

“Očekujemo da u narednih nekoliko nedelja, a najkasnije do 19. aprila kako je predviđeno ugovorom, u vlasništvo Grada preuzmemo i preostalih 14 000 kvadratnih metara i predamo ih Vojsci, čime će i Grad ispuniti svoj deo ugovornih obaveza“, rekao je Gradonačelnik Bulatović i dodao da će predviđenom daljom izgradnjom raznih poslovnih, sportskih i stambenih objekata i uređenjem ovog prostora na dobitku biti i grad i građani, a čitav ovaj deo Niša poprimiti mnogo lepši i moderniji izgled.

Do predaje stanova vojsci i useljenja budućih stanara, o bezbednosti objekta brinuće, kao i do sada, Komunalna policija Grada Niša.


#   Niš   policija   stanovi   komunalna policija   Novi Niš   Vojska Srbije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima