Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izložba i predavanje o savremenoj danskoj arhitekturi

rssBookmark and Share

Niš 15.05.2019. Južna Srbija Info

Uz veliku podršku danskog Ministarstva spoljnih poslova i danskog Ministarstva za kulturu, Ambasada Kraljevine Danske ove godine organizuje izložbu i predavanje o savremenoj danskoj arhitekturi, u saradnji sa Gradom Nišom i Građevinsko-arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Nišu.

Izložba i predavanje o savremenoj danskoj arhitekturi

Autori izložbe su dansko Ministarstvo spoljnih poslova, Udruženje danskih arhitektonskih firmi i DANISH™, platforma za promociju danske arhitekture i urbanizma. Izložba će prikazati primere savremene, održive arhitekture poznatih danskih firmi. Od društveno održivih projekata koji su usmereni na stvaranje interakcije do ekoloških, održivih projekata kojima se smanjuju emisije pretvaranjem energije sunca, vode i vetra u električnu energiju.

Nakon otvaranja izložbe studenti i svi zainteresovani će imati priliku da čuju predavanje Jakoba Macena nekadašnjeg člana urbanističkog tima Grada Kopenhagena, koji će sa prisutnima podeliti svoja iskustva iz oblasti urbanističkog planiranja gradova u Danskoj. Takođe, nakon predavanja, uz podršku danskog Ministarstva kulture, Ambasada Kraljevine Danske organizovaće prikazivanje danskog dokumentarnog filma „Velika arhitektura na maloj planeti“ u produkciji danske nacionalne televizije DR i produkcijske kuće „The Thin Green Line“, takođe u amfiteatru. Ovaj dokumentarni film se bavi primerima danske arhitekture i urbanističkog planiranja od Kopenhagena do Buenos Ajresa, kao i izazovima današnjice, poput klimatskih promena i sve veće urbanizacije.

 

Komentara: 0


#   Niš   studenti   Danska   arhitekta   Ministarstvo spoljnih poslova  
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima