Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izložba slika slovačkog autora Milosava Dvoraka

rssBookmark and Share

09.09.2018. Južna Srbija Info

U galeriji "Sinagoga" u Nišu, petak je otvorena izložba slika slovačkog autora Milosava Dvoraka.

Izložba slika slovačkog autora Milosava Dvoraka

Izložbu su zajednički organizovali Narodni muzej Niš, Ambasade Slovačke republike u Beogradu i počasni konzulat Slovačke u Nišu, a svečanom otvaranju prisustvovali su Njena Ekselencija Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke republike u Srbiji, Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, i počasni konzul Slovačke republike u Nišu Stela Jovanović.

Ambasadorka Repčekova je rekla da je u Nišu bila toliko puta da se više ne oseća kao gost, i još jednom zahvalila Nišlijama i gradu domaćinu na izvanrednom gostoprimstvu i toliko puta iskazanom iskrenom prijateljstvu.

Ona je poručila da je dosadašnja saradnja u svim oblastima bila odlična, i da je uverena da će u budućnosti biti još šira i bolja.

Gradonačelnik Bulatović je rekao da se retko koja zemlja pokazala kao tako dobar i veran prijatelj Srbiji kao Slovačka, i da je i ova izložba još jedan dokaz toga.

”Dobre veze koje smo godinama stvarali, uveren sam da ćemo u budućnosti i proširiti, i na privrednom, naučnom, kulturnom, sportskom i svakom drugom planu”, rekao je Gradonačelnik Niša.

I sam autor, Miloslav Dvorak, rekao je da je neizmerno srećan zbog prilike i časti koja mu je ukazana da izlaže u Nišu, i da je oduševljen činjenicom da su njegove slike u izuzetnom ambijentu niške sinagoge i da će srpska publika imati prilike da ih vidi.

Inače, Milosav Dvorak je slovački autor srednje generacije. Po obrazovanju je lekar, specijalista neuorologije, dok mu je slikarstvo hobi i ljubav od rane mladosti. Svoja znanja iz oblasti neurologije prenosi studentima katoličkog univerziteta. Izlagao je u zemlji i inostranstvu a ovo je njegova prva izložba u Nišu.

Izložba će biti otvorena do 14. septembra, a ulaz je slobodan.

Komentara: 0


#   Darko Bulatović   Narodni muzej Niš   Dagmar Repčekova
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]