Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kompanija "Jumko" uskoro deo odbrambene industrije Srbije

rssBookmark and Share

Vranje 16.10.2017. Južna Srbija Info

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin najavio je, danas tokom posete kompaniji "Jumko" u Vranju, da će Vlada do kraja meseca doneti odgovarajući zaključak u smislu konverzije i preuzimanja odgovarajućeg vlasništva u toj kompaniji.

Kompanija "Jumko" uskoro deo odbrambene industrije Srbije

Vulin je naglasio da ta holding kompanija ne mora da strepi za svoju budućnost, dodavši da će njena sudbina biti sigurna čim postane deo odbrambene industrije Srbije.

Ministar je razgovarao sa rukovodstvom "Jumka", a potom obišao pogone predionice, tkačnice, dorade, balistike i finalne proizvodnje.

On je naglasio da će fabrika imati stabilno i sigurno tržište, ali i da će Vojska Srbije imati sigurnog partnera od kojeg će uvek moći da očekuje zadovoljenje svih svojih potreba.

Takođe, Vulin je naveo i da je u ovoj godini odbrambena industrija Srbije prebacila rezultat iz 2016. godine za čitavih 20 odsto, i izrazio uverenje da će prošlogodišnjih 484 miliona dolara biti daleko prevaziđeno. 

Odbrambena industrija Srbije i proizvodnja naoružanja i vojne opreme postali su izuzetno značajna privredna grana, ukazao je ministar, najavivši da će država nastaviti da u nju ulaže.

Ove godine smo, kako je istakao, uložili 49 miliona evra u odbrambenu industriju Srbije, i sigurni smo da ćemo u skladu sa rezultatima te industrije imati razloga da ulaganja nastavimo i dalje.

Holding kompanija "Jumko" a. d. Vranje je vodeća tekstilna kompanija u Srbiji koja se bavi proizvodnjom prediva, tkanine, konca i gotovih odevnih predmeta.

Izrađuje različite odevne predmete i opremu za Vojsku Srbije, kao i uniforme i radna odela za radnike državnih institucija, javnih i privrednih preduzeća i zdravstvenih centara.

Komentara: 1


#   Vranje   Aleksandar Vulin   Jumko   Ministarstvo odbrane   Vojska Srbije
@VulinAleksandar @mo_i_vs @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Pera nos, 16.10.2017.:
    Znaci, imacemo i odbrambene gace. Pa ovo je cirkus, sprdnja, isto kao i kamioni tervo


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima