Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarstvo apeluje - ne palite vatru!

Bookmark and Share

23.08.2011. Izvor: Tanjug

Ministarstvo poljoprivrede i trgovine apelovalo je danas na sve građane da tokom boravka u prirodi i izvođenja radova na poljima ne pale vatru na otvorenom, jer se ona može proširiti i izazvati šumske požare čije su štete neprocenjive.

Ministarstvo apeluje - ne palite vatru!

Kako je saopšteno, usled izuzetno visokih temperatura povećan je rizik od požara pa će šumarska i lovna inspekcija pojačati kontrole zaštite šuma od požara radi sprečavanja izazivanja požara.

Ministarstvo je pozvalo sve građane da ukoliko uoče vatru i manji požar o tome obaveste vatrogasnu službu ili nadležnu inspekcijsku službu na sledeći broj telefona : 064 8569 226 - Radivoje Kaurin, načelnik šumsko-lovne inspekcije.

Takođe, zbog visokih temperatura i dalje važi preporuke Ministarstva rada i socijalne politike o radu na otvorenom i na visokim temperaturama.

To je danas potvrdio ministar rasim Ljajić u Nišu i podsetio da se preporuka odnosi na preraspodelu radnog vremena i na organizovanje dvokratnog rada u uslovima visokih temperatura i rada na otvorenom.

"Na raspolaganju nam je i inspekcijski nadzor posebno na gradilištima", rekao je Ljajić novinarima posle otvaranja Sigurne kuće u Nišu.

Srbiju ove nedelje očekuje toplotni talas sa temperaturama do 39 stepeni.


Komentara: 0


#   ministarstvo   Rasim Ljajić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima