Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški "Osnovac" se vratio iz Kragujevca sa dva srebra

rssBookmark and Share

Niš 10.04.2019. Južna Srbija Info

U Kragujevcu je u od 5. do 7. aprila 2019. godine održano 5. Ekipno kadetsko prvenstvo Centralne Srbije – “Kadetska liga Centralne Srbije”, za igrače rođene 2003. godine i mlađe.

Niški "Osnovac" se vratio iz Kragujevca sa dva srebra

Takmičenje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji posebno, a “OSNOVAC” iz Niša osvojio je srebrne medalje u obe konkurencije! 

Ženska ekipa, u sastavu Bilić Marijana i Pavlović Andrea, takmičenje je završila bez poraza, sa samo jednim nerešenim rezultatom, podelivši prvo i drugo mesto.  

Međutim, zbog nešto slabijih dodatnih kriterijuma na kraju je takmičenje završila kao drugoplasirana ekipa. 

Bilić Marijana je inače aktuelna prvakinja države do 14. godina u ubrzanom i brzopoteznom šahu, dok je Pavlović Andrea aktuelna prvakinja Centralne Srbije do 16. godine.   
 
U muškoj konkurenciji naša ekipa je nastupila u sastavu: NEDELjKOVIĆ Mladen, PAVLOVIĆ Andrija, LUKIĆ Jovan, STEVANOVIĆ Jovan i LUKIĆ Nikola. Ekipa je takmičenje završila sa četiri pobede i jednim porazom, koji je doprineo tome da se na kraju takmičenja nađemo na drugom mestu.  

Inače, to je tek prvi poraz ove ekipe u kadetskoj konkurenciji u prethodne četiri godine, uz skor od 29 pobeda i 6 nerešenih rezultata. Pre samo nedelju dana, ekipa u skoro identičnom sastavu, uspela je da se plasira na završnicu seniorskog Kupa Šahovskog saveza Centralne Srbije, što je izvanredan uspeh. 

"Ono što je najbitnije jeste da je i na ovom takmičenju nastavljen kontinuitet osvajanja medalja i to u obe konkurencije. Naš klub, koji postoji svega četiri godine, sa svakog kadetskog i omladinskog takmičenja vraćao se sa osvojenim medaljama, od prvog dana od osnivanja, što je svakako impozantna činjenica. 

U ovim teškim vremenima, prilično je teško uopšte i otići na takmičenje, a kamoli vraćati se svakog puta sa nekom od medalja. Na taj način, iz godine u godinu, dokazujemo svoj kvalitet i opravdavamo sav rad i trud uložen u decu", kažu iz "Osnovca".

Komentara: 0


#   Niš   Kragujevac   šah   kadeti   srebrna medalja   DŠK Osnovac
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima