Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi Poslovno-upravljački centar u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 27.08.2018. Južna Srbija Info

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Vranje, koja važi za najbolju u Srbiji, realizovala je u saradnji sa Ministarstvom privrede projekat izrade tehničke dokumentacije za izgradnju Poslovno-upravljačkog centra sa trening centrom za razvoj radne snage i edukacionim centrom, u Slobodnoj zoni u Bunuševcu.

Novi Poslovno-upravljački centar u Vranju

Trening centar je jedinstveni objekat te vrste u ovom delu Srbije i predstavlja održivi institucionalno-tehnički mehanizam za kontinuiranu edukaciju proizvodnih i administrativnih profila u skladu sa potrebama investitora, kao i razvoj i promenu strukture radne snage u dužem periodu, sa posebnim osvrtom na informacione tehnologije.

Opredeljena lokacija, površine 8.336m2, se nalazi u Slobodnoj zoni Vranje, na prostoru Plana detaljne regulacije Bunuševac, pored Bunuševačkog puta i u neposrednoj blizini fabrika Geox i Ditre Italia. Planirani objekat je bruto površine 2.343m2, a između ostalog sadrži halu za obuku proizvodnih radnika, učionice, prostorije za poslovne susrete, konferencije, stručne skupove, kao i prostorije za PD Slobodna zona Vranje.

U skladu sa urađenom tehničkom dokumentacijom i pribavljenom građevinskom dozvolom, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj je prijavila projektni predlog za izgradnju Trening centra po raspisanom javnom pozivu EU PRO i u toku je evaluacija podnetih projektnih predloga. EU PRO PROGRAM finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije. Ovaj kapitalni projekat je primer doslednosti i kontinuiteta razvojne politike grada Vranja, u kojoj se posebna pažnja posvećuje razvoju radne snage kao jednoj od ključnih pretpostavki ekonomskog razvoja.

Komentara: 0


#   Vranje   Ministarstvo privrede  Slobodna zona Bunuševac Vranje   Poslovno-upravljački centar
@


 


[ Dodaj komentar ]