Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opština Prokuplje nagradila učenike-odlikaše besplatnim letovanjem u Crnoj Gori

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.08.2018. Južna Srbija Info

Želeći da pokaže koliko brine o svojim najmlađim sugrađanima, Opština Prokuplje je za 90 učenika starijih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Prokuplje, obezbedila sedmodnevno besplatno letovanje u Buljaricama.

Opština Prokuplje nagradila učenike-odlikaše besplatnim letovanjem u Crnoj Gori

-Opština Prokuplje po prvi put organizuje ovakav vid nagrađivanja odličnih đaka, koji za sobom imaju i značajne rezultate na takmičenjima. Ono što je takođe važno jeste i to da smo mislili i na decu iz materijalno ugroženih porodica, tako da će ovo letovanje mnogi od njih pamtiti  po tome jer su po prvi put otišli na more, rekla je većnica za obrazovanje i sport Opštine Prokuplje Maja Ranđelović i istakla da je ovo jedan vid podrške i podstreka za svu decu, koja će se sledeći put naći na njihovom mestu.

Njih su u subotu ujutru ispratili školski drugari, roditelji i direktori škola, a deca su već javila da su dobro i da su odmah po dolasku na more krenula sa planiranim aktivnostima.

-Deca su otputovala u pratnji nastavnika. Ona će na ovom letovanju imati organizovanu školu plivanja i turnir u malom fudbalu i odbojci, a u večernjim satima će se zabavljati  kroz različite sadržajne i zanimljive aktivnosti, u kojima će pokazati i svoju kreativnost i znanje iz različitih oblasti, naglasila je Ranđelović.

Deca koja ovog leta po prvi put o trošku Opštine Prokuplje letuju u Buljaricama, kao uspomenu na ovo druženje dobila su od lokalne samouprave i majicu na poklon.

Već na samom polasku pokazali su da su presrećni što odlaze na more, po prvi put bez roditelja i što će se i na ovaj način, van školskih klupa, družiti sa svojim vršnjacima. Njihova zajednička poruka bila je da neće izneveriti poverenje koje su im ukazali roditelji i nastavnici.

Komentara: 0


#   Prokuplje   obrazovanje   učenici   letovanje   Crna Gora   lokalna samouprava   uspeh   Maja Ranđelović   Opština Prokuplje   Buljarice   odličan uspeh
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}