Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zorana Mihajlović poklonila ćilim ambasadoru Velike Britanije

rssBookmark and Share

Pirot 18.01.2019.

Prilikom razgovora koje je Zorana Mihajlović imala sa britanskim ambasadorom Kifom, potpredsednica Vlade je poklonila stranom diplomati ćilim.

Zorana Mihajlović poklonila ćilim ambasadoru Velike Britanije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Denisom Kifom o saradnji dve zemlje u oblasti drumskog, železničkog i avio saobraćaja, kao i o nastavku saradnje kada je unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetske banke o uslovima poslovanja u pitanju.

Mihajlovićeva i Kif su razgovarali i o predstojećoj poseti potpredsednice Vlade Londonu, gde će se ona sastati sa zvaničnicima Velike Britanije, obići velika infrastrukturna gradilišta i potpisati više sporazuma.

„Predstojeća poseta Velikoj Britaniji važna je za nastavak naše saradnje, jer ćemo potpisati više sporazuma u oblasti saobraćaja, pre svega Sporazum o drumskom saobraćaju, imati sastanke u resornim institucijama i obići neka od najvećih gradilišta u Londonu. Značajno je i što će Srbija i V. Britanija uskoro dobiti i novi sporazum o vazdušnom saobraćaju“, rekla je Mihajlovićeva.

Ambasador Kif istakao je da su britanske firme zainteresovane za infrastrukturne projekte u Srbiji, kao i da će Velika Britanija nastaviti da podržava Srbiju u unapređenju poslovnog okruženja.

„Britanska ambasada u Beogradu nastaviće da podržava Vladu Srbije i Ministarstvo koje vodite u sprovođenju reformi koje su direktno doprinele boljem poslovnom okruženju i poziciji na listi Duing biznis. Poseta i sastanci koje ćete imati u Londonu doprineće još uspešnijoj saradnji, tu smo da pružimo svaku pomoć“, rekao je Kif.

Potpredsednica Vlade Srbije poklonila je ovom prilikom ambasadoru Kifu građevinski šlem sa njegovim imenom, kao i pirotski ćilim, koje su izradile žene sa sela u okviru inicijative „Uposlimo 1.000 žena u reuralnim područjima“, koju realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža, stoji u saopštenju ministarkinog kabineta.

Inače, lokalna samouprava u Pirotu već duži niz godina “lobirala” je da se pirotski ćilim, u formi suvenira, uvrsti kao poklon stranim diplomatama koji posećuju našu zemlju.

Podsetimo da je Predsednik Srbije Tomislav Nikolić princu Čarlsu i njegovoj supruzi Kamili, prilikom njihove posete Srbiji, poklonio ogledalo sa ramom u drvorezu sa motivima pirotskog ćilima.

Komentara: 0


#   Pirot   Beograd   Tomislav Nikolić   Zorana Mihajlović   sednica Vlade   lokalna samouprava   predsednik Srbije   Denis Kif   Velika Britanija   koordinaciono telo   pirotski ćilim   avio saobraćaj
@predsednikrs @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima