Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ponovo: Vandali oštetili klupe i vejnike u spomen parku Bubanj

rssBookmark and Share

Niš 10.01.2017. Beta, Južna Srbija Info

Tokom Božićnih praznika spomen park Bubanj našao se na meti vandala koji su odneli drvene pokrivače sa klupa i oštetili vejnike, navode u opštini Palilula u Nišu.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Komunalni inspektori opštine su stalno na terenu, međutim teško je izvršioce ovih nedela registrovati. Odgovarajuća logistika sa komunalnom policijom grada, kao i redovno prisustvo predstavnika komunalnih preduzeća na terenu dala bi rezultate. Kazne za narušavanje komunalnog reda su male a sudije za prekrešaje su zatrpani predmetima - rekao je Aleksandar Ždrale, predsednik opštine Palilula.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović najavio je da će spomen kompleks Bubanj biti rekonstruisan i u prvoj polovini 2017.godine zahvaljujući stredstvima od 19,8 miliona dinara koje je odobrilo gradu Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja po projektu Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Nišu.

Planirano je da se do kraja juna meseca 2017.obavi izvođenje konzervatorsko-restauratorskih radova na „pesnicama“ i „zidu“, uređenje pristupnih staza i platoa, izrada dekorativne i funkcionalne rasvete i uvođenje video-nadzora.

Komentara: 0


#   Niš   vandali  Palilula GO   oštećenja  Bubanj spomen park
@
[ Dodaj komentar ]