Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svečano otvoren 9. Sajam automobila u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 05.10.2018. Južna srbija Info

U hali Čair danas je otvoren 9. Međunarodni sajam automobila, motocikala i prateće opreme u Nišu, koji je i ove godine okupio veliki broj izlagača, koji su niškoj javnosti predstavili brojne modele vozila iz najnovije svetske produkcije automobilske industrije.

Svečano otvoren 9. Sajam automobila u Nišu

Sajam je svečano otvorio Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je rekao da je sajam automobila važan, jer je i autoindustrija izuzetno važna za našu zemlju.Ljajić rekao je da je deset odsto svih stranih investicija u sektoru automobilske industrije i da je od 2001. godine u Srbiju ušlo oko 70 kompanija upravo iz sektora automobilske industrije.

Foto: Južna Srbija

“Na kraju krajeva, 40.000 ljudi radi utim kompanijama i ovo zapravo jeste jedan od sektora koji je lokomotima i moto razvoja ukupne naše privrede”, napomenuo je Ljajić.

Otvaranju Sajma prisustovovao je i Gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je čestitao organizatorima Sajma na istrajnosti sa željom da naredni,  jubilarni, 10. Sajam bude i najbolji.

”Sa željom da koliko već sledeće godine uđemo u jedan projekat obezbeđivanja jednog ambijenta, prostora, a onda i atmosfere koja će omogućiti da Grad sa ponosom dočekuje i sajmove automobila i druge sajmove koji su značajni, kako bi promenili sliku privredno, poslovno, turističkog okruženja i ambijenta na bolje, i u svrhu razvoja našeg grada i budućnosti celog juga Srbije”, naglasio je Gradonačelnik Niša.

Pored minstra Ljajića, otvranju Sajma su prisustvovali, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotorvski i direktor TON-a, Uroš Parlić.

Inače, sajam će trajati do nedelje 7. oktobra, a vrata hale "Čair" su otvorena za posetioce svakog dana od 10 do 20 sati.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Darko Bulatović   Rasim Ljajić   Uroš Parlić   Ministarstvo turizma   Sajam automobila   Auto moto fest 2018
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima