Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tuča direktorke i vaspitačice na ulici u Prokuplju: Opština traži ostavku prve žene PU "Neven"

rssBookmark and Share

Prokuplje 04.09.2017 M.M. Južna Srbija Info

Rukovodstvo opštine Prokuplje najoštrije osudilo nemila dešavanja u Predškolskoj ustanovi “Neven” i smatra, da je radi zaštite ugleda ove ustanove, koja pre svega brine o vaspitanju dece, realno očekivati da u ovom trenutku direktorka podnese ostavku na ovu funkciju iz objektivnih i moralnih razloga.

Ilustarcija
Ilustarcija

Direktorka PU "Neven" Gordana Cvetković i vaspitačica Jelena Šubaranović fizički su se naočigled građana obračunale u centru Prokuplja, nakon sastanka Stručnog veća, na kom je odlučeno da se vaspitačica premesti iz jednog u drugi objekat ove ustanove.

U tuči, vaspitačica je izvukla "deblji kraj", sa ogrebotinama..

Ko je goga prvi verbalno napao, za sada se tačno ne zna, jer obe strane tvrde da nisu prve izavale burnu raspravu, a potom tuču.

Kako nezvanično saznajemo, između direktorke i vaspitačice, tačnije njenog oca postoje nerešeni finansijski problemi, a premeštaj Jelene Šubaranović u drugi objekat je samo dodatno "podgrejao" celu situaciju.

Stav rukovodstva Opštine Prokuplje je da je direktorka ovakvim neodgovornim ponašanjem urušila ugled ustanove kojom rukovodi i doprinela da se u javnom mnjenju stvori loša slika o Predškolskoj ustanovi “Neven”. 

"Smatramo da direktorka nije smela da dozvoli da sukob koji je nastao na poslu, eskalira i da se prenese van ustanove, a još manje da raspravu sa svojim zaposlenima vodi preko medija. Posebno ističemo da je ovaj negativni događaj postao medijska senzacija i da je javnost osudila ovakvo ponašanje.

Zahtev za ostavku je više nego opravdan i nadamo se da će to doprineti da Predškolska ustanova “Neven” sačuva svoj dobar ugled kod građana Prokuplja, a da će direktorka podneti ostavku kao častan i moralni čin odgovornosti zbog svega napred navedenog" piše u saopštenju rukovodstva opštine Prokuplje.

 

Komentara: 1


#   Prokuplje   tuča  vrtići  lokalna samouprava  Jelena Cvetković   PU Neven  Jelena Šubaranović
@▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    mm, 05.09.2017:
    Zene direktori... Ja sam zensko by the way...


[ Dodaj komentar ]