Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Klemens Saks: U "Leoniju" će raditi ukupno deset hiljada ljudi

rssBookmark and Share

Niš 15.02.2018. Južna Srbija Info

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu u novotvorenoj nemačkoj fabrici autodelova „Leoni“ u Nišu novinarima svih mediskih kuća i glasila iz južne Srbije obratio se direktor Leonija u Srbiji Klemens Saks.

Foto: prokuplje.org.rs
Foto: prokuplje.org.rs

-Mi danas zapošljavamo 86 000 radnika i sa godišnjim prihodom od 4,9 milijardi evra zauzimamo visoko četvrto mesto u svetu, rekao je direktor i dodao da auto delove danas proizvode za sve najpoznatrije proitvođače automobila u svetu i imaju tržište na gotovo svim kontinentima, Aziji, Evropi, i severnoj Africi.

-Do sada smo u Srbiji zaposlili 5 835 radnika a planiramo da zapošnjavamo i dalje jer smo shvarili od kolike je to važnosti pre svega za mlade ljude koji zahvaljujući tome što su našli posao sada mogu i da formiraju porodice , kazao je Saks i istakao da je do sada u fabrikama „Leoni“ sklopljeno više od stotinu brakova između mladih koji su se upoznali u njihovim proizvodnim pogonima. On je takođe istakao da ova kompanija poklanja veliku pažnju socijalnom i zdravstvenom statusu zaposlenih i isto tako brine i o njihovim porodicama i deci .

-Naši planovi su veliki i ambiciozni tako ove godine planiramo početak izgradnje još jedne, četvrte fabrike Leoni u Srbiji. Ta fabrika će biti u Kraljevu, prostiraće se na 55 000 kvadratnih metara i zapošljavaće oko 5 000 radnika, što će biti i najveći broj zaposlenih do sada , istakao je Saks. On je podvukao da će ostvarenjem tog plana „Leoni“ zaposliti ukupno 10 000 ljudi u čertiri fabrike u Srbiji.

Komentara: 0


#   Niš   Leoni   zaposlenje  Klemes Saks
@


 


[ Dodaj komentar ]