Južna Srbija Info

U Nišu otvoren nemački mega-market "Lidl"

rssBookmark and Share

Niš 11.10.2018. Južna Srbija Info

U Nišu i još 11 gradova u Srbiji jutros je otvoreno prvih 16 objekata nemačkog diskontnog lanca Lidl.
Pored Niša, nove prodavnice otvorene su u Beogradu, Boru, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu i Šapcu, a radno vreme biće svakog dana do 22.00.

U Nišu otvoren nemački mega-market "Lidl"

Svečanosti povodom početka rada "Lidla" u Nišu, pored velikog broja građana, koji su željno iščekivali otvaranje, prisustvovala je načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski i gradonačelnik Darko Bulatović koji je istakao da dolazak najjačeg prehrambenog trgovinskog lanca u Evropi i prvog savremenog diskonta u Srbiji, nedvosmisleno pokazuje da ozbiljni investitori Grad Niš prepoznaju kao pravo poslovno okruženje za proširenje svojih poslovnih aktivnosti. 

”Niš je odličan ekonomski prostor za privlačenje novih stranih direktnih investicija, a stabilna ekonomija i pouzdano tržište svakako predstavljaju njegove konkurentne prednosti u odnosu na ostale gradove. Prvi i glavni cilj gradskog rukovodstva jeste dovođenje domaćih i stranih investitora, otvaranje novih radnih mesta i konstantno jačanje ekonomskog i privrednog rasta.

Kompaniji „Lidl“ želim dobrodošlicu u Grad Niš sa iskrenom željom da dugo i stabilno posluju u našem gradu”, poručio je Gradonačelnik Bulatović.

Lidl je do sada u Srbiji otvorio više od 1500 radnih mesta, a otvaranjem novih objekata taj broj će neumitno rasti. U Nišu je trenutno zaposleno 50 radnika, a kako je najavljeno, vrlo brzo Niš će dobiti još najmanje jednu prodavnicu Lidla, poznatog po niskim cenama i visokom kvalitetu proizvoda.

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   Lidl   Vizantijski bulevar
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]