Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Upoznajte svoj grad kroz tri besplatne ture, povodom Svetskog dana turističkih vodiča

rssBookmark and Share

Niš 15.02.2019. Južna Srbija Info

Povodom Svetskog dana turističkih vodiča, koji se od 1990. godine obeležava u svetu svakog 21. februara, Udruženje turističkih vodiča Niš, uz podršku Turističke organizacije Niš i Narodnog muzeja Niš, organizuje besplatna razgledanja grada u utorak, 19. februara od 10 časova.

Upoznajte svoj grad kroz tri besplatne ture, povodom Svetskog dana turističkih vodiča

Za Dan vodiča pripremljene su tri ture, i to dve autobuske i jedna pešačka tura. Jedna autobuska tura obićiće okolinu Niša, Nišku Banju, Jelašničku i Sićevačku klisuru i vinski podrum Malča, gde će se degustirati vina iz četiri različite epohe.

Druga autobuska tura je istorijska, sa posetom Memorijalnom kompleksu "12. februar", spomenika na Bubnju, spomenika na Čegru i Ćele Kule. Pešačka tura će ići u obilazak Tvrđave, centralnog gradskog jezgra, Arheološke sale Narodnog muzeja i Sabornog hrama. 

"Pozivamo sve da bolje upoznaju Niš da krenu u utorak sa našim vodičima, da čuju priču o rodnom mestu Konstantina Velikog, obiđu mesta važnih bitaka i pobeda, da saznaju kako je podignut jedinstveni spomenik na svetu Ćele Kula, gde je stigao telegram kojim je počeo Prvi svetski rat, zašto je Niš bio tako važan za najveće vojskovođe svih vremena, od prvog veka pa sve do danas, ko je dizajnirao jednu od najstarijih hidroelektrana koja od 1908. godine i danas snabdeva Niš strujom i još mnogo priča i legendi o šarmantnom Nišu", kažu organizatori.

Polazak grupa je sa parkinga u ulici 7. juli (preko puta Gradske kuće), u utorak, 19. februara u 10 časova.

Sve ture su besplatne, ali zbog ograničenog broja mesta, potrebno je da se zainteresovani prijave i preuzmu besplatne karte u Turističkoj organizaciji Niš, Ulici Cara Dušana 30, radnim danima od 8 do 15 časova, rezervišu svoja mesta putem telefona 069/1523147 ili el. poštom: milica@visitnis.com. 
 

Komentara: 0


#   Niš   prvi svetski rat   Ćele kula   Podrum Malča   Turistička organizacija Niš   Udruženje turističkih vodiča   Dan turističkih vodiča   turistička tura
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima