Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za opštine pogođene migrantskom krizom Vlada Srbije izdvaja 5,4 miliona evra

rssBookmark and Share

Preševo 18.12.2016. Južna Srbija Info

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i predsednici 14 gradova i opština pogođenih migrantskom krizom, potpisali su u Preševu sporazum o saradnji kojim je predviđeno jačanje infrastrukturnih kapaciteta lokalnih samouprava koje direktno pomažu migrantima.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Za program "Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom" Vlada SR Nemačke je donirala 5,4 miliona evra.

Ovo je značajna pomoć za naše lokalne samouprave. Pored novca veoma je značajno to da neko van granica prepoznaje ono što smo radili i što radimo da pomognemo migrantima. Ujedno ovo je zahvalnost i građanima na strpljenju koje su pokazali i koji su doprineli da migranti uvek budu dostojanstveno dočekani i zbrinuti. Sve ovo što budemo izgradili, škole, puteve i objekte, to će ostati građanima kada migrantska kriza prođe, rekao je Vulin nakon potpisivanja sporazuma.

Vulin je ponovio da Srbija nije izazvala migratsku krizu i da Srbija ne može da je zaustavi, ali želi da pomogne da migranti dobiju pristojne uslove za boravak i da se osećaju dostojanstveno.

Direktor Kancelarije Nemačke razvojne banke (KfW) u Srbiji Arne Goos izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma i što će donacija pomoći običnim ljudima.

Sporazum je važan za građane koji su morali dosta toga da trpe tokom migrantske krize. Drago mi je što smo deo pomoći i što pomažemo, naveo je Goos.

Sporazumom je predviđeno finansiranje 27 pojedinačnih projekata u 14 gradova i opština.

Komentara: 0


#   Preševo   Aleksandar Vulin   sporazum  lokalna samouprava  migranti  sredstva  Nemačka razvojna banka KFV  Ministarstvo rada
@VulinAleksandar @


 


[ Dodaj komentar ]