Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zatezanje lica - činjenice koje bi trebalo da znate

Bookmark and Share

11.01.2018 Nikola Stojanović

Postoji toliko mnogo metoda kojima možemo da utičemo na to da naše lice izgleda mnogo bolje. Treba znati da je jako važno da treba na vreme da počnete da brinete o vašoj koži.

Zatezanje lica - činjenice koje bi trebalo da znate

Naime, čim pređete dvadesetu počnite da razmišljate o tome kako ćete vaše lice da što duže održite mladim.

Naravno da ne možete da postignete čuda i naravno da vaše lice neće zauvek biti mlado, ali proces starenja možete da usporite na različite načine. Jedan od tih načina jeste bar za početak da ne koristite pogrešne i prejake preparate ili preparate koji su namenjeni starijim od četrdeset na primer, jer oni imaju mnogo jače sastojke koji se negativno mogu odraziti na vašu kožu. Sa druge strane estetska hirurgija uvek može da bude rešenje, u kojim god godinama da ste. Zatezanje lica jedno je od vrlo popularnih procedura estetske hirurije i trebalo bi da se malo više pozabavite činjenicama u vezi sa njom:

Zatezanje lica - podmlađivanje do deset godina

Smatra se da ukoliko se opredelite za proceduru estetske hirurgije u vezi sa zatezanjem lice, da ćete izgleda mnogo mlađe. A to mnogo podrazumeva čak deset godina. Da li znate kako je kada izgledate deset godina mlađe? To je verovatno san svake žene. Ovaj efekat definitivno nećete postići ni sa jednom kremom niti bilo kojim drugim tretmanom.

Zatezanje lica ili kako se popularno naziva face lifting će vam pomoći da se osećate bolje, ali i lepše, naravno i mlađe, ali to se podrazumeva.

Ožiljci se ne vide

Sve verovatno zanima kako se to radi face lifting, a ne vide se ožiljci. Naime, treba reći da estetska hirurgija ne bi bila to što je danas, da nije pronašla najbolja moguća rešenja za sve estetske probleme.

Ožiljci nakon zatezanja lica postoje i oni su skriveni. To znači da se jedan ožiljak nalazi uglavnom iza uva, dok je drugi u jednom delu glave. Niti jedan od ova dva ožiljka neće biti vidljiv, tako da ne morate da brinete.

Zavoji se nose pet dana

Svaka procedura estetske hirurgije zahteva jedan period mirovanja i nošenja nekog određenog sredstva, pomoćnog elementa. U ovom slučaju moraćete da nosite zavoj. Zavoj se nakon ove procedure estetske hirurgije nosi samo pet dana, tako da to ne bi trebalo da vam predstavlja problem.

Ono što je jako važno da znate jeste da ćete konce skidati nakon sedam dana, a ostatak i nakon 14 dana. U principu najvažnije da se srpite tih pet dana dok nosite zavoje, kasnije će vam sve biti mnogo normalnije i lakše.

Nećete osećati uvo tri meseca

Blaga utrnulost uva će se javiti odmah nakon operacije estetske hirurgije i to može da traje najduže tri meseca. Ovo nije ništa strašno i ovaj period će jako brzo proći. Naravno ne znači da će i u vašem slučaju utrnulost uva trajati tri meseca, ona može da iščezne i pre. Činjenica je da se ona smanjuje tokom vremena.

Prilikom operacije koristi se lokalna anestezija

Uglavnom se sve procedure estetske hirurgije obavljaju pod lokalnom anestezijom. Postoje i oni slučajevi kada se estetska hirurgija obavlja pod opštom antezijom. Kada je u pitanju zatezanje lica treba da znate da će u ovom slučaju biti korišćena lokalna anestezija.

Komentara: 0


#   koža  dermatologija
@
[ Dodaj komentar ]