Južna Srbija Info
cirilica | latinica

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Muškarac izvršio samoubistvo skokom pod kamionSelo iz kojeg se svi iseljavaju, nadu vraća izgradnja putaNiška i švajcarska policija u akciji hapšenja međunarodne kriminalne grupeToma Zdravković je živeo kao na filmu: Supruga Gordana otkrila detalj iz njegovog života koji krije veliku istinuU akciji MUP-a uhapšeno 97 osoba, među njima službenice Katastra i radnici Elektrodistribucije iz NišaAgata Kristi i njeno srpsko porekloTrese se svetsko tržište nafte, Norvežani se povlače iz proizvodnje fosilnih goriva


Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i većnica za kulturu Milica Erić, obišli su radove na rekonstrukciji Narodnog muzeja Toplice. Za radove na ovom spomeniku kulture, kojima će biti obnovljena fasada na starom delu zgrade, zamenjena sva stolarija i rekonstruisan krov, Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo je 4.460.000, a Opština Prokuplje 1.100.000 dinara.
Kako su saopštili u PU Vranje, policija jeuhapsila Lj.M. starog 42 godine, iz okoline Vladičinog Hana, zobg sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.
Na Golaku iznad Sokobanje nalaze se tri najsiromašnija sela u tom kraju – Jezero, Novo Selo i Radenkovac. Velika nadmorska visina, loši uslovi i težak život na krečnjačkom terenu, naterali su većinu stanovnika da se iseljava.
Iz pokreta Dosta je bilo u Nišu uputili su inicijativu predsedniku Skupštine grada za hitan sastanak svih odborničkih grupa i relevantnih službi i ljudi, vezano za bezbednost grada, povodom katastrofalne situacije nastale paljenjem automobila građanima i funkcionerima u Nišu.
Odlukom Gradskog veća došlo je do podele gradskih zona na onovu kojih se izračunava porez na imovinu građevinskog zemljišta u Nišu i tako su se stekli uslovi za sniženje naknada.
Milan Krkobabić, ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i dr Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja potpisali su u Beogradu ugovor o raspodeli sredstava u iznosu od 5.976.432, 00 dinara
Turistička organizacija opštine Kuršumlija osvojila je drugu nagradu u kategoriji “upotrebni predmet” na međunarodnoj izložbi suvenira i turističkih publikacija “LESKOVAC 2017”.
U premijernoj utakmici 17. kola fudbalske Superlige Srbije Radnički i Mladost podelili su bodove u Lučanima, bilo je 2:2. Meč je igran u jakom tempu, bio je iznad nivoa srpskog prvenstva, a na kraju i jedni i drugi imaju za čim da žale.
Sinoć je u hali "Čair" otvoren ovogodišnji sajam je 54. po redu tradicionalni NIŠKI SAJAM KNjIGA i sa krilaticom POHVALA KNjIZI. Sajam je otvario, Akademik Milosav Tešić
Kako je potvrdio načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zoran Veličković, a na osnovu pristiglih rezultata iz Instituta "Torlak", petoro dece od 2 do 11 godina starosti, koja nisu vakcnisana ima male boginje.
U Gradskoj kući je priređen prijem za aktere dokumentarnog filma o glumcu Desimiru Stanojeviću “Život je mjuzikl” u produkciji Siti marketing centra (City Marketing) iz Niša.
U okviru Višeg suda u Nišu počela je sa radom Info služba za podršku alternativnom rešavanju sporova, čiji je prevashodni cilj unapređenje postupka medijacije.
Jedna od prvih stvari koje naučite u NASA glasi: ne pratite vesti u medijima. U NASI su televizori isključeni.
Za vranjsku fabriku Jumko (osnovana je 60-ih godina prošloga veka kao Pamučni kombinat Vranje) proces privatizacije započet devedesetih godina, nije doneo ništa dobro. Naprotiv, poslovanje kompanije krenulo je silaznom putanjom.