Južna Srbija Info
cirilica | latinica

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Mladić (23) gajio marihuanu u dedinoj vikendiciPronađeno telo žene u Nišavi kod Vrežinskog mostaTablet računari za odbornike, umesto TV prenosa i sedniceEkspedicija na Fudži uspešno završena postavljanjem zastave Niša na najviši vrh JapanaNovi–stari direktori javnih preduzeća u NišuDvadesetdvogodišnji mladić iz Merošine preminuo u KC Niš, nakon saobraćajnog udesaOdmah do Beča: Nišlije piju najkvalitetniju vodu, odmah iza austrijske prestonice!


Dodelom nagrada zatvoren je Sajam privrede i preduzetništva u Nišu. Ovogodišnji manifestacija okupila je preko 100 izlagača iz zemlje i inostranstva.
Kako je saopštila PU Niš, policija je uhapsila N.M. iz Niša, starog 23 godine, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojne droge.
Miroslav Dokman, iz niškog planinarskog društva „Preslap“ izneo je zastavu Grada Niša na svetu japansku planinu Fudži i istakao je na vrhu Kengamine(3776m), najvišoj tački Fudžija i Japana, uz sam vulkanski krater.
Demokratska stranka u Nišu, poziva sve zainteresovane da u subotu 23.9.2017. dođu na amfiteatar na Nišavskom keju, na tribinu pod nazivom "Dogovor za budućnost", sa početkom u 17.30 časova.
„Ekonomski razvoj je obaveza lokalnih samouprava, i to ne samo zakonska obaveza, nego stvarna, životna obaveza, jer svaka investicija, svako unapređenje poslovanja, ali i svaki stečaj privrednog subjekta se dešava u nekoj od lokalninh samouprava i direktno utiče na kvalitet i standard života njenih građana“ rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić na Okruglom stolu ogranka SANU u Nišu.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu. Sudeći po relativno niskim cenama povrća, još nije kraj pripreme zimnice.
U Brestovcu je u četvrtak održan Sajam tradicionalnih proizvoda i rukotvorina u organizaciji Doma kulture u ovom mestu.
Na pres konferenciji povodom predstojeće utakmice koju će Radnički odigrati protiv Javor-Matisa svoje očekivanja su izneli šef stručnog štaba Ivan Jević kao i fudbaleri Saša Stojanović i Mladen Živković.
Proslavljeni reditelj Emir Kusturica sinoć je otvorio jubilarni 10. Leskovački internacionalni festival filmske režije.
Na sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković prihvaćeno je rešenje o priznavanju prava za vantelesnu oplodnju za šest parova, koji će dobiti po 400.000 dinara.
Muzički festival "Nisomnija" održaće se 29. septembra 2017. godine u Rovovima Tvrđave, sa početkom u 21 sat.
Bolove koje je mladi Aleksandar osećao u levom kolenu, koji su se najčešće javljali tokom aktivnosti, je smatrao bezazlenom sportskom upalom, jer se bavi plivanjem dvanaest godina i nekoliko puta je bio državni prvak.
Potpuno neuobičajeno za današnje vreme, ali JKP „Tržnica“, preduzeće koje upravalja niškim pijacama, od 2013. godine posluje bez dinara pozajmice, tačnije finansijski konsolidovani gubitaš bez kredita.
Na Zapadu ništa novo, a ni u Srbiji nema promena. Nažalost! Mislim najpre na promenu vremenskih (ne)prilika. I dalje u ove rane septembarske dane Sunce nemilosrdno prži. Kiše nema mesecima. U pojedinim područjima Srbije. I kako preživeti?