Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Pao helihopter u Vukašinovcu, dva pilota povređenaPonos Niša, mladi hor i folklor "Branko" na proslavi Dana grčke opštine VolviPožar u poznatoj niškoj kafani “Nišlijska mehana”Stradao vozač u udesu na auto-putu kod AleksincaMihajlovićeva će boraviti do kraja nedelje na istočnom kraku Koridora 10Prvi let "Er Srbije" iz Niša - "Goran Bregović" sleteo u NišMakedonac švercovao cigarete u pogonskom delu automobila


Zorana Mihajlović se sastala danas u Dumitrovgradu sa načelnicima svih upravnih okruga u Srbiji
U toku popodneva pao je helikopter u njivama pored sela Vukašinovac.
Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski srela se danas sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zoranom Mihajlović, državnim sekretarima, pomoćnicima i savetnicima u Ministarstvu u privremnom na istočnom kraku Koridora 10.
Aktivisti, funkcioneri Jedinstvene Srbije su kod Tvrđave razgovarali sa građanima politici koju sprovodi ta stranka i predsednik JS, Dragan Marković Palma. Pitali su sugrađane šta misle o besplatnom prevozu za sve građane Niša po modelu na grad Jagodinu.
Istraživanje koje je uradio MMF pokazuje da će procenat radne snage u Srbiji pasti za 20 odsto, ako država ne povuče neke od sistemskih mera - ojača prava radnika ili ako ne dođe do povećanja zarada kako u javnom tako i u privatnom sektoru.
Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović danas su nakon prezentacije „500 zadruga u 500 sela“ obišli zadrugu „Gradac voće“u Gradašnici.
Ove godine Dani šljive će biti održani u periodu od 22. do 25. avgusta, a kao i ranijih godina očekuje se prisustvo velikog broja proizvođača šljive i rakije, kao i proizvođača poljoprivredne mehanizacije i opreme i sredstava za zaštitu bilja.
Sportski deo proslave gradske slave, nastavljen je turnirima u basketu 3 na 3 i odbojci, koji su održani u centru grada.
Uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. G. Arsenija, Crkveno pevački i folkloroni ansambla mladih "Branko" iz Niša, učestvovaće 28. jula, na obeležavanju Dana grčke opštine Volvi u gradu Stavros, u okviru svog prijateljskog boravka, a na poziv rukovodstva opštine, od 24. jula, do 1. avgusta 2019. godine.
Jedinice intenzivne nege Klinike za dečije interne bolesti KC Niš u kojima su smešteni najmlađi pacijenti sa juga i jugoistoka zemlje su opremljene deset najsavremenijih monitora za neinvazivna merenja i praćenja životnih funkcija kod novorođenih beba.
U Vranju će sutra biti održan Memorijal "Bakija Bakić'', tradicionalna manifestacija posvećena jednom od najvećih trubača u Srbiji.
Druga polovina jula, vikend koji se približava i nešto veći broj vozila nagoveštavaju pojačan intezitet saobraćaja što u narednim danima može doneti duža zadržavanja na ulazno-izlaznim rampama graničnih prelaza Preševo i Gradina i pojačan saobraćaj na auto-putevima. Trenutna čekanja nisu duža od 30 minuta.
Beograd i Skoplje će novim Koridorom preko Niša biti udaljeni tri i po sata vožnje.
Sudeći po objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici aktuelnog gradonačelnika Niša Darka Bulatovića odgovor na ovo pitanje, na prvi pogled, nije teško dati.